Propunere șoc a sindicaliștilor din învățământ: Nota la purtare ar putea conta în media pentru admiterea la liceu sau facultate!

Nota la purtare ar putea conta în media pentru admiterea la liceu sau facultate. Este propunerea sindicaliștilor din învățământ, care vor să oprească violența din școli. Ministerul Educației analizează propunerea criticată de experții în învățământ.

În urma valului de violențe apărut în cadrul unităților de învățământ, specialiștii în educație și reprezentanții Ministerului Educației au propus introducerea mai multor măsuri în școli.

Printre aceste măsuri se numără montarea camerelor de supraveghere în școli, astfel încât să fie prevenite actele de violență. Experții din educație sunt, însă, de părere, că această măsură nu va da rezultatele scontate, și asta pentru că elevii vor găsi metode de a comite acte de violență în alte locuri față de cele monitorizate ori chiar și în prezența lor.

Sindicaliștii din educație propun oficialilor să fie scăzută nota la purtare, astfel încât elevii să fie sancționați și să știe că vor răspunde direct pentru ceea ce fac. Mai mult decât atât, sindicaliști propun ca nota la purtare să fie calculată la media de admitere la liceu și la media de admitere la facultate, astfel încât elevii să se gândească de două ori înainte de a comite un act de violență.

Cu toate acestea, există specialiști în educație care susțin că nici această măsură nu va schimba nimic, în condițiile în care există elevi care nu sunt interesați să își continue studiile liceale, varianta facultății fiind, pentru unii, inexistentă.

Violența în școli rămâne însă una dintre preocupările principale ale sindicaliștilor din învățământul românesc. Actele de violență din unitățile de învățământ au crescut îngrijorător de mult în ultima perioadă. Statisticile arată că, în ultimii 7 ani, au avut loc peste 50.000 de astfel de fapte în școlile din România.

Două dintre ele au avut loc recent, atunci când un elev a folosit un spray lacrimogen în curtea unui liceu din Capitală, iar un alt școlar a fost tăiat la mână, cu un cuțit, de către un alt elev, totul petrecându-se în curtea școlii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.