Sebastian Burduja, planuri ambițioase pentru “Cartierul Energiei”: “Este un angajament ferm pentru un București diferit – inovator, eficient și responsabil!”

Sebastian Burduja, în cadrul unei prezentări recente, a dezvăluit planurile ambițioase pentru “Cartierul Energiei”, un proiect menit să revitalizeze zona Grozăvești, transformând-o dintr-un cartier industrial uitat într-un epicentru al activității moderne și al inovației.

Proiectul “Cartierul Energiei” promite o transformare majoră pentru Grozăvești, aducând sediile principalelor instituții și companii din sectorul energetic, majoritar de stat, într-un singur loc. Această consolidare nu doar că va eficientiza operațiunile din acest sector, dar va și revitaliza o zonă neglijată, atrăgând investiții și îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor.

Pe lângă beneficiile economice, proiectul va genera numeroase locuri de muncă în domenii precum construcții, tehnologii verzi și administrare. “Este un angajament ferm pentru un București diferit – inovator, eficient și responsabil,” a declarat Burduja, subliniind angajamentul pentru crearea de oportunități pentru tineri.

Designul modern al “Cartierului Energiei” include spații administrative, hub-uri pentru antreprenori și zone de relaxare, toate în proximitatea Campusului Politehnicii și a Grădinii Botanice, cu acces direct la stația de metrou Grozăvești. Un colectiv româno-britanic de arhitecți și urbaniști de top a fost implicat în proiectarea acestui cartier, care este estimat a fi completat în patru ani.

“Imaginați-vă clădiri moderne în locul fiarelor ruginite și al fostelor depozite de păcură, un loc vibrant, plin de energie,” a adăugat entuziasmat Burduja. “Împreună, schimbăm Bucureștiul pentru a reflecta orașul pe care ni-l dorim și pe care îl merităm: modern, inovator și verde.”

Proiectul “Cartierul Energiei” este o mărturie a angajamentului continuu pentru dezvoltarea și modernizarea capitalei României, marcând un pas semnificativ în evoluția urbană și economică a Bucureștiului.

„Pe terenul de la Grozăveşti unde astăzi sunt echipamente vechi, ruginite este vechea gospodărie de păcură vrem să prezentăm un concept cu sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru toate companiile din energie”, a explicat Creţu.

El a precizat că se are în vedere şi realizarea unei zone de socializare, cu cafenele. „Ne interesează să atragem cât mai mult tineret şi este zona de socializare. Va fi zona de hub, (…) este foarte important să atragem creierele tinere să se simtă într-un mediu frumos, plăcut şi să avem cât mai multă creativitate pentru viitor, evident, zona de conferinţe şi sus birouri. Sperăm că acest proiect se încadrează şi în viziunea urbanistică şi de dezvoltare a Sectorului 6”, a adăugat Claudiu Creţu.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a atras atenţia că fără Plan Urbanistic Zonal proiectul nu va putea fi implementat. „Acest proiect pentru Sectorul 6 este foarte binevenit. Este o investiţie a unei firme mari de energie. (…) Oamenii îşi doresc să aibă job-uri aproape de casă, înseamnă mulţi bani veniţi la bugetul local”, a transmis Ciucu.

Un proiect similar este deja în derulare, fiind vorba de o zonă din București în care să-și aibă sediile instituțiile din sistemul judiciar. Pe 24 aprilie ministrul Justiției Alina Gorghiu a estimat că termenul de finalizare pentru Cartierul justiției este de aproximativ 5-6 ani, cu costuri care se vor ridica la un miliard de euro. În zona limitrofă cartierului, va fi ridicată și o sală de concerte cu o acustică adecvată concertelor de muzică clasică, informează Agerpres.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.