Eugen Tomac, implicare totală în PE. De ce trebuie votat liderul PMP pentru un nou mandat la alegerile europarlamentare din 9 iunie…

Alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie sunt de o importanță uriașă pentru România. În următorii cinci ani, la Bruxelles și Strasbourg, în plenul și comisiile Parlamentului European, 33 de români sunt datori să apere interesele României și implicit drepturile românilor în Uniunea Europeană, dar și să contribuie la creșterea prestigiului Uniunii Europene în lume.

Liderul PMP, Eugen Tomac, candidat pe listele Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) la alegerile europarlamentare din 9 iunie, este unul dintre cei mai activi deputați din Parlamentul European în actualul mandat. În aceste condiții, Eugen Tomac are toate argumentele necesare pentru a cere, din nou, românilor votul pentru un nou mandat în PE.

Până la urmă, prestația sa, la Bruxelles și Strasbourg, vorbește de la sine. Peste 250 de discursuri în plen pe subiecte cruciale pentru români, un număr de 105 de rezoluții relevante pentru România și Europa, peste 100 de interpelări adresate Comisiei Europene, 19 misiuni internaționale și vizite de lucru, peste 250 de evenimente în dialog cu românii, peste 1000 de scrisori oficiale instituțiilor europene și nu în ultimul rând peste 100 de explicații ale voturilor în plenul PE.

Pe lângă activitatea intensă avută în Parlament, europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, a apărat neîncetat drepturile și interesele românilor în Europa având, totodată, și realizări importante în acest sens.

De asemenea, Eugen Tomac a militat ferm pentru aderarea României la Spațiul Schengen, depunând chiar două acțiuni istorice la Curtea de Justiție a UE împotriva deciziei Consiliului de a refuza aderarea țării noastre.

Liderul PMP a reușit să aducă pe agenda europeană subiectul recuperării tezaurului românesc sechestrat ilegal în Rusia, obținând adoptarea unei Rezoluții în Parlamentul European în acest sens.

Eugen Tomac a promovat constant cauza integrării Republicii Moldova în UE, susținând perspectiva aderării țării vecine.

Nu în ultimul rând, în primul mandat de eurodeputat, Tomac a fost un susținător puternic al Directivei privind salariile minime adecvate,  directivă ce va reduce, după implementare, inechitățile salariale din România.

Nu trebuie să uităm nici de aportul semnificativ al europarlamentarului PMP în privința Garanției Europene pentru Copii- un instrument cheie pentru statele membre ale Uniunii Europene în a asigura pentru fiecare copil provenit dintr-un mediu defavorizat accesul la asistență medicală, educație, îngrijire timpurie, precum și la locuințe decente și la alimentație adecvată.

Astăzi, la cinci ani distanță, Eugen Tomac, președintele PMP, este unul dintre puținii oameni politici care se califică pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul European.

“Întotdeauna este loc de mai bine, însă, la capătul celor cinci ani, am conștiința împăcată că mi-am făcut datoria cum am știut mai bine, în slujba românilor de pretutindeni”, a precizat președintele PMP, Eugen Tomac.

În aceste condiții, liderul PMP, Eugen Tomac și colegii săi de pe lista Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei), merită, din plin, votul românilor la alegerile europarlamentare din 9 iunie. De altfel, Dreapta Unită reprezintă singura soluție la nivel local, național sau în Parlamentul European, pentru a stopa abuzurile, lipsa cronică de transparență și disprețul liderilor PSD și PNL față de români! Românii au nevoie, în PE, de oameni care au demonstrat că pot apăra România în fața abuzurilor și că pot crește influența țării noastre în fața instituțiilor europene și în Europa!

Comandat de PMP- Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forta Dreptei. Executat de SC Apostrof Media SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 41240004

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.