Se majorează prețurile la biletele de avion!

O nouă taxă face ca biletele de avion să se scumpească din nou! Marile companii de transport deja au anunțat că prețurile vor fi modificate din această vară, iar motivul i-a înfuriat pe mulți utilizatori ai transportului aerian.scumpire bilete avion 2024

O nouă taxă mărește prețul biletelor de avion, iar anunțul a fost deja făcut de o mare companie aeriană. Taxa de mediu, pe care este obligată să o suporte, este cea vinovată de aceste majorări de prețuri. La polul opus, cel mai mare operator low cost de pe piața românească susține că nu vrea să implementeze taxa, ba chiar cere ajutorul Guvernului.

Doar în ultimul an, prețul biletelor de avion aproape s-a dublat, iar ce este mai rău este că scumpirile nu stagnează, ci apar în valuri. În 2023, numărul zborurilor a fost cu 11% mai mare decât cu un an în urmă, iar 1 din 4 zboruri a fost al unui companii aeriene low cost. Acest lucru înseamnă o poluare mai pregnantă și, deci, o taxă de mediu mai mare.

Cea mai mare companie din Germania a anunțat că un bilet de avion ar putea fi mai scump chiar și cu 75 de euro în această vară din cauza taxelor de mediu. Cel mai mare operator low cost din România, în schimb, vrea ca statul sa suporte cheltuielile de mediu, căci nu vrea să îngreuneze călătorii cu aceste costuri în plus.

„Pentru a evita împovărarea pasagerilor cu costuri mai mari, solicităm guvernelor să ofere stimulente pentru a permite industriei aviatice să își atingă obiectivele de mediu mai eficient”, a transmis compania maghiară WizzAir.

Compania aeriană de stat nu ia în calcul scumpirea biletelor în această vară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.