Eurodeputatul Maria Grapini vrea ca noua lege a pensiilor să elimine inechitățile: La profesii și vechime similare, românii trebuie să aibă pensii egale, indiferent de anul în care s-au pensionat!

Europarlamentarul Maria Grapini consideră că noua lege a pensiilor trebuie să elimine inechitățile care i-au vizat pe pensionari, în ultimii 35 de ani.

 “Eu cred că toți cei responsabili cu pensiile trebuie să vină cu niște explicații foarte clare. Reprezentanții Casei de Pensii trebuie să aplice ce spune legea. Toate greșelile făcute privind recalcularea pensiilor trebuie asumate de Casa de Pensii și, ca atare, trași la răspundere funcționarii care greșesc. Să știți că există legea prin care orice instituție publică – și eu am fost ministru – se poate îndrepta împotriva celor care au greșit! Există această legislație: să fie clar!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, confuzia generată de recalcularea pensiilor îi afectează pe pensionari, care nu știu nimic în privința sumelor primite de la 1 septembrie.

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul a dat exemplu numeroasele situații în care pensionari cu profesii și vechime similare au pensii diferite, în condițiile în care au ieșit la pensie în ani diferiți.

“Legea pensiilor a fost schimbată, iar cetățenii nu sunt de vină pentru această situație. Trebuie, însă, să se tragă linie, pentru ca toți cei care au avut același număr de ani lucrați, cu aceeași profesie, cu aceeași grupă de muncă, cu aceeași responsabilitate, să aibă aceeași pensie, indiferent de anul în care s-au pensionat!”, a mai spus Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a punctat faptul că ideea eliminării acestor inechități din sistemul de pensii trebuie explicată foarte bine milioanelor de pensionari.

Mai mult, Maria Grapini a cerut o responsabilitate mai mare din partea decidenților, pe marginea acestui subiect, pentru a nu crea așteptări false seniorilor României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.