Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului: Viitorul oricărei țări depinde de modul cum se face transferul de responsabilitate de la seniori la tineri!
Susținătoare a drepturilor tinerilor, atât în intervențiile sale din PE, dar și în cele de pe plan intern, cât și prin demararea unui important ciclu de Conferințe de mentorat pentru aceștia, europarlamentarul Maria Grapini a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, un emoționant mesaj.
”Sunt convinsă că viitorul oricărei țări depinde de modul cum se face transferul de responsabilitate de la seniori la tineri.
Am lucrat și lucrez cu tinerii și cred că trebuie să avem răbdare, să facem mentorat. Trebuie să se îmbunătățească sistemul educațional, să se pună accent mai mult pe formarea profesională bazată pe vocație și să se formeze caractere.
Consider că România are nevoie acum, mai mult ca niciodată, de o generație tânără, implicată în schimbarea în bine a țării, în modernizarea, reformarea și recredibilizarea instituțiilor statului român. Avem obligația să transferăm încredere, responsabilitate și experiența noastră tinerilor, pentru a avea eficiență, dinamism și credibilitate în societate. Doar împreună putem găsi rețeta succesului!
La multi ani, tinerilor! Le doresc să aibă încredere și multă dorință de performanță bazată pe cunoaștere. Le mulțumesc tuturor tinerilor care au înțeles că, prin muncă, dedicație și implicare, pot să-și realizeze o carieră sigură!”, a precizat eurodeputatul Grapini.
Implicată, model de combativitate pentru mulți dintre tineri și nu numai, cu o experiență de viață și cu reușite profesionale de excepție, Maria Grapini s-a bazat și continuă să se bazeze pe tineri.
Până la urmă, mentoratul este, potrivit Mariei Grapini, ghidul pesonal de succes al fiecăruia dintre tinerii care pot, prin implicare, să-și transforme visurile în realitate. Iar mentorul este cheia evoluției personale, acesta având datoria de a cultiva talente și a inspira destine.
Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual pe 12 august și reprezintă un prilej de a celebra şi a integra vocile, acţiunile şi iniţiativele tinerilor, precum şi implicarea lor semnificativă, universală şi echitabilă.
În 1999, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a aprobat recomandarea făcută de Conferinţa mondială a miniştrilor responsabili pentru Tineret ca 12 august să fie declarată Ziua Internaţională a Tineretului.