Eurodeputatul Maria Grapini, intervenție, cu lacrimi în ochi, la Strasbourg, în sprijinul persoanelor afectate de inundații: “Este un dezastru! Avem nevoie de ajutor și vă cer să ne susțineți!”

Europarlamentarul Maria Grapini a cerut, astăzi, la Strasbourg, cu lacrimi în ochi, ajutoare pentru persoanele afectate de inundații!

“Este absolut cumplit, imaginile sunt cumplite! Mii de oameni și-au pierdut tot ce au acumulat o viață și, din păcate, sunt și pierderi de vieți omenești! Ceea ce este grav este că s-a anunțat că vor continua ploile, toate atenționările meteo sunt în acest sens. Drumurile, calea ferată, toate sunt afectate, nu se mai poate comunica. Nu există energie electrică, în mii și mii de locuințe. Este un dezastru și rugămintea mea este să ne susțineți și, dacă se discută și în plenară, poate facem și o Rezoluție prin care să putem să mobilizăm sume din Fondul pentru calamități, pentru că acei oameni sunt distruși! Avem nevoie de ajutor și vă cer să ne susțineți”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a a mai spus că, de la Strasbourg, va pleca direct în zonele afectate grav de inundații.

De asemenea, eurodeputatul Grapini a reiterat solicitarea făcută duminică și pe plan intern, potrivit căreia persoanele afectate de inundații trebuie cazate nu în corturi, ci în pensiuni și hoteluri.

“Cu bani de la Guvern și cu ce vom primi și de aici, vom putea plăti deținătorii de spații de cazare. Astăzi, la ședința de Guvern, premierul a anunțat prima sumă pe care o va da pentru ajutorarea oamenilor, însă este nevoie de sprijin și de la nivel european. Acesta este apelul meu. Numai în filme am mai văzut așa ceva și să dea Dumnezeu să nu mai fie niciunde așa ceva!”, a conchis europarlamentarul.

Eurodeputatul Maria Grapini a susținut, astăzi, alături de delegatia română din grupul S&D, o Rezoluție pentru a se acorda bani României, din Fondul European pentru Situații de Urgență!

“Am prezentat, personal, în grupul S&D din Parlamentul European, situația din România și am cerut sprijin pentru țara noastră! ”, a precizat eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.