Maria Grapini, intervenții tranșante, în plenul PE, în sprijinul IMM-urilor. Simplificarea birocrației, facilitarea accesului la cercetare și inovare, dar și riscurile suprareglementării, printre prioritățile eurodeputatului S&D!

Vicepreședinte al Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor din Parlamentul European, eurodeputatul Maria Grapini  a cerut, recent, Comisiei Europene, în plenul PE de la Strasbourg, să simplifice birocrația pentru IMM-uri și pentru a facilita accesul acestora la cercetare și inovare.

“Sper ca actuala Comisie Europeană să facă mai mult decât precedenta, din punct de vedere al aplicării practice. Este foarte bine că ați început cu acest document extrem de important, care se referă la inovare, cercetare și invenții. Problema este cum îl aplicăm pentru că, dacă nu mergem pe lanțul valoric, și anume, să facem cercetare și inovare aplicativă, dacă nu vom simplifica viața IMM-urilor și nu vom înțelege că nu numai marile companii trebuie să beneficieze de inovare și cercetare, nu se va schimba nimic în direcția dorită de fiecare dintre noi!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, deși sunt flexibile, pentru a fi însă și competitive, întreprinderilor mici și mijlocii trebuie să li se faciliteze accesul la capital, dar și la rezultatele cecetării și ale inovării.

“De aceea cred că, pentru a avea un act legislativ eficient în domeniul inovării, trebuie să modificăm foarte multe alte lucruri, și anume, birocrația, despre care s-a tot vorbit aici, dar și accesul la capital și la achiziții publice!”, a completat eurodeputatul.

Totodată, a mai spus Maria Grapini, pentru a avea o Europă puternică din punctul de vedere al plusvalorii și al produselor inovative, este nevoie de un sistem unitar de inovare în Spațiul UE.

Într-o altă intervenție, la fel de fermă, europarlamentarul Maria Grapini, a solicitat, tot în plenul PE de la Strasbourg, Comisiei Europene, să țină cont de costurile pe care le transferă companiilor, în special IMM-urilor, singurele care creează locuri de muncă.

“Suprareglementarea poate să ducă la dispariția locurilor de muncă. Am lucrat mai mult în industrie, în economie, decât în politică și cred că trebuie să înțelegem că este obligatoriu să tratăm la pachet drepturile muncitorilor și facilitățile suplimentare pentru IMM-uri și companii. Companiile creează locuri de muncă și, dacă suprareglementăm aceste locuri de muncă, acestea se pot eroda. În același timp, dacă dereglementăm, putem, de asemenea, să ajungem, pe termen lung, să erodăm locurile de muncă!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a avertizat și în privința excesului de birocrație, dar și a dereglementării, care nu vor aduce nici competitivitate, nici sustenabilitate, nici siguranța locurilor de muncă și nici posibilitatea companiilor de a majora salariile angajaților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.