Ministerul Economiei lansează zece programe de finanţare

Nu au bani, dar muncesc pe brânci. Acesta este profilul tinerilor antreprenori români. Ca să-i ajute, Ministerul Economiei implementează, anul acesta, zece programe de finanţare. Numai că antreprenorii ştiu că asta înseamnă şi multă birocraţie. Poate de aceea, doar 1 din zece români care are un start-up îşi propune să aplice pentru aceste fonduri.

Florin Grosu este unul dintre cofondatorii unei platforme de training în tranzacţii bancare. Pregăteşte specialişti de pe băncile facultăţii. În doi ani, compania lui a ajuns să lucreze cu cele mai mari bănci din lume. Are puncte de lucru în Statele Unite, Marea Britanie şi România. Asta pentru că tinerii au avut curajul să aplice la programe din SUA care i-au ajutat să-şi dezvolte afacerea.

Compania a obţinut şi fonduri europene. Florin spune că birocraţia a fost cam la fel ca cea pentru programele guvenamentale. Dar banii, de cinci ori mai mulţi. De fapt, chiar tonele de hârtii şi zecile de proceduri sunt principala problemă cu care se confruntă oamenii de afaceri, spune Barometrul start up-urilor din România.

Guvernul speră să amelioreze problema birocraţiei prin Comisia de tăiat hârtii. Iar anul acesta lansează mai multe programe pentru tinerii antreprenori.

În ţara noastră, efortul pentru a construi de la zero o afacere este, cel puţin la început, mult mai mare decât răsplata.

Antreprenorul român are până în 35 de ani, lucrează în medie 10 ore pe zi şi câştigă lunar până în 500 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.