Munteanu, retras de PNL din cursa pentru Primăria Capitalei

Liberalii sunt decişi să îl retragă pe Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, după controversele iscate în jurul său în utima săptămână. Liderii PNL ar urma să se întrunească marţi seara într-o sedinţă în care se va stabili dacă fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii a începutului anilor ’90 va fi menţinut în postura de candidat sau dacă va fi înlocuit. Surse politice citate de ziare.com susţin că următoarea variantă a PNL ar fi copreşedintele Vasile Blaga.

Liberalii au mai multe variante de înlocuitori pentru Marian Munteanu, dacă acesta va fi retras după ce a fost criticat aspru chiar de oameni din interiorul partidului, dar şi de ONG-uri.

Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi, a declarat că se delimitează de Marian Munteanu şi că intentioneaza sa isi separe campania electorala de cea a lui Munteanu.

„Ma despart de dansul mai multe lucruri si de aceea cred ca fiecare trebuie sa-si faca propria campanie. Am invatat un element de strategie din ceea ce s-a intamplat in urma cu saptamana. Atunci eram toti cei 7 candidati liberali pe aceeasi fata de cort, ceea ce nu a fost inspirat pentru ca o problema a unuia se rasfrange asupra celorlalti.

De asta cred ca am invatat sa ne separam campaniile si sunt convins ca asta vom face pentru ca suntem oameni diferiti cu idei diferite si nu are sens ca 7 pozitionari pe teme diverse sa fie asumate laolalta”, a declarat Raetchi.

Eduard Hellvig, şeful SRI şi fost liberal, a spus, la rândul său, că nici măcar nu-l cunoaște pe Marian Munteanu şi că ipoteze potrivit cărora l-ar sprijini pe acesta nu au nici un fel de legătură cu realitatea. „Atunci când nu există informaţii despre o anumită speţă politică, când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa asta, specifică conspiraţionismului românesc din anii 90, de a implica SRI-ul în tot şi în toate. Le readuc aminte acestora că suntem în 2016! Eu am dobândit valorile democratice acasă, nu în politica românească. Şi cred că echilibrul instituţional al SRI ţine de modul în care voi reuşi să transmit aceste valori. Eu cred că am reuşit, iar astăzi SRI este rupt total de activitatea politică. Şi aşa va rămâne, cel puţin pe toată perioada mandatului meu. Mă aşteptam de la fostul meu partid să răspundă public, că eu nu am niciun amestec în vreo acţiune politică de când mă aflu în fruntea SRI”, a spus Hellvig.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.