Hexi Pharma, prejudiciu de 51 de milioane de lei!
Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că marţi, procurorii care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi vor stabili care este prejudiciul în cauză, precizând că suma se poate schimba pe parcursul zilelor următoare. După câteva ore, Ministerul Public a anunţat un prejudiciu de 51 milioane de lei în dosarul Hexi Pharma.
Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 – 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, informează Parchetul General.
„Având în vedere solicitările reprezentanţilor mass-media referitoare la cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări: Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se precizează într-un comunicat.
În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe.
„În asemenea cazuri se efectuează expertize criminalistice, genetice, se realizează percheziţii informatice în mediile de stocare ridicate de la faţa locului. Vor fi audiate şi reaudiate toate persoanele de câte ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele”, a precizat Augustin Lazăr.
Marţi, medicii legişti au făcut autopsia iar partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicină legală şi probe din locuinţa lui Dan Condrea pentru a fi făcute testele ADN.
Potrivit unor surse judiciare, Dan Condrea conducea cu o viteză ridicată înainte de a se produce accidentul, urmând ca în urma unei expertize să se stabilească exact ce viteză a avut. De asemenea, s-au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, înregistrarea apelului la 112, unul dintre cei doi martori oculari fiind cel care a anunţat accidentul. Anchetatorii vor verifica daca omul de afaceri a lăsat un testament, au precizat aceleaşi surse.