Constantin Rotaru (PSR) denunță ipocrizia și jaful din politică!

Cotidianul online „Cronica Română” prezintă un interviu cu președintele Partidului Socialist Român, Constantin Rotaru. Liderul socialiștilor din România face, printre altele, o analiză pertinentă a societății românești de după „lovitura de stat din 1989”, vorbind , cu argumentele de rigoare, de soluțiile Partidului Socialist Român la recredibilizarea României acestor timpuri tot mai tulburi.

Domnule președinte Constantin Rotaru, unde se află astăzi, în contextul apropierii alegerilor parlamentare, Partidul Socialist Român?

După cum bine știți, Partidul Socialist Român se află în opoziție. Este singurul partid care își permite să facă politică pe contrasens cu toți cei care au făcut o politică antinațională după 1990, o politică împotriva românilor și a României. Mai mult, Partidul Socialist Român este  singurul partid care are răspunsuri  la toate problemele cu care se confruntă, astăzi, România. Și în acest sens am să vă dau câteva mici exemple. Ați auzit că în ultima vreme sunt discuții interminabile privind salariile. Și guvernanții nu găsesc soluții pentru a rezolva problema salariilor profesorilor,  problema salariilor medicilor, etc, dar în același timp găsesc rapid soluții de majorare a salariilor la anumite categorii de funcționari publici și să acorde pensii nerușinate funcționarilor publici din Parlament. Mai mult, se acordă  salarii și pensii nesimțite și celor din Justiție.

Partidul Socialist Român are o poziție foarte clară și anume că veniturile salariaților trebuie să fie în raport cu cantitatea, calitatea și importanța socială a muncii depuse. Ar trebui să avem un sistem de salarizare cu adevărat unitar care să se bazeze strict pe aceste criterii. Și pentru a se înțelege și mai bine vreau să spun că un strungar trebuie să fie plătit în funcție de cantitatea de piese realizate, dar și de calitatea acestora, în timp ce un medic trebuie să fie plătit în funcție de importanța socială a muncii depuse și de calitatea acesteia. Un medic, din start, ar trebui să aibă dublul salariului minim pe economie. Mai mult, salariul acestuia ar trebui să crească proporțional cu calitatea muncii pe care o desfășoară. Nu ca  astăzi când vedem că măturătorii care pe lângă salariu au și un așa-zis „spor de rușine” și, ca atare, primesc un salariu mai mare decât un medic debutant.

Domnule Rotaru, nemulțumirile sunt generalizate la nivelul societății românești. Marea majoritate, dacă nu toate categoriile sociale se simt nedreptățite… Ce este de făcut în această direcție?

Este foarte corect ceea ce spuneți. Îi auzim pe toți că se vaită, că sunt nemulțumiți, indiferent de sectorul de activitate în care lucrează. Este o nemulțumire generalizată, iar guvernanții vor să rezolve problemele punctual. Din păcate, problemele nu pot fi rezolvate punctual. Sunt câteva lucruri care trebuie stabilite și după aceea urmărită cu atenție implementarea acestora.

Concret, Partidul Socialist Român dorește un învățământ de calitate și gratuit. După aceea, un loc de muncă pentru fiecare și mă refer aici la un loc de muncă în domeniul în care persoana respectivă a fost pregătită. Un tânăr care pășește în viață trebuie să-și întemeieze o familie și atunci o locuință adecvată devine obligatorie. Dacă respectăm aceste trei lucruri nu ne mai rămâne să spunem decât un singur îndemn: la muncă!

Noi avem o problemă pentru că viața, este așa cum este, iar la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, inevitabil „sună clopoțelul” și trebuie să mergem la spital. Și atunci rezultă că trebuie să avem asistență medicală gratuită și de calitate. Cât de greu poate fi să rezolvăm aceste probleme stringente?

Dacă  vom rezolva aceste probleme vom putea, în sfârșit, să vorbim de la egal la egal noi cu noi! Nu așa  cum se întâmplă astăzi când sunt unii care au furat foarte mult, au averi uriașe și își permit orice. Și, în contrapondere, sunt alarmant de mulți oameni care nu au ce mânca, nu au o locuință, nu au un loc de muncă și trăiesc unii din mila statului, alții din mila altor cetățeni.

Chiar zilele acestea am auzit o statistica alarmantă, care m-a șocat, și anume că peste 300.000 de copii nu se duc la școală. Este inadmisibil așa ceva. Este vorba de o crimă la adresa poporului român!  Ce s-a întâmplat în România în ultimii 27 de ani este un veritabil genocid!

Tot mai multe persoane, istorici, politicieni, simpli cetățeni, vorbesc, tot mai apăsat, de faptul că în decembrie 1989 a fost o lovitură de stat, și nu o Revoluție…

Dacă tot am ajuns la genocid vreau să vă spun că noi ca oameni  ar trebui să facem un efort și să folosim termenii adecvați. Și vă voi da câteva exemple. Auzim mereu că în decembrie 1989 a fost o Revoluție. Dar, acum istoricii într-un procent  foarte mare, ca și românii, au înțeles că am asistat la o lovitură de stat. O lovitură de stat dată de forțe străine cu ajutorul unor trădători din România.

Dacă tot știm că a fost vorba de o lovitură de stat, haideți să admitem cu toții că a fost lovitură de stat  și ca atare vom realiza de unde a plecat răul. Și, în consecință, putem să îndreptăm acest rău.

Mai mult, auzim toată ziua vorbindu-se de stat democrat și de democrație. Unde este democrația? Democrația înseamnă puterea poporului! Își exprimă poporul în vreun fel puterea? Să fim serioși!  Nici chiar Statele Unite ale Americii nu sunt un stat democratic. În condițiile în care vom reununța să mai spunem că România este un stat democratic și că luptăm pentru democrație atunci lucrurile devin simple. Masele ar conștientiza realitatea și toți am urmări același obiectiv.

Cât de vinovată este domnule Rotaru clasa politică postdecembristă de direcția greșită spre care se îndreaptă România?

Îi privesc pe conducătorii noștri și mă întreb de foarte multe ori: de la cine primim noi lecții? Astăzi putem să înțelegem foarte bine că România a fost și este condusă într-un procent foarte mare de niște impostori și mai rău de niște infractori. Ce pretenții să ai de la niște hoți? Hoțul nu este prost, în general, hoții au un anumit grad de inteligență. Dar folosesc această inteligență într-un scop rău. Hoții nu au limite! Și atunci mă întreb de ce nu venim noi, masele, și să impunem un dosar de cadre încât să nu mai  existe posibilitatea numirii sau alegerii într-o funcție de răspundere a unor impostori și infractori? În aceste condiții problema ar fi rezolvată.

Cred că a sosit momentul ca  noi să punem condițiile. Conducătorii noștri  vin, sesizează, aspecte negative pentru că nu pot trece peste ele dar, din păcate, mimează rezolvarea lor. Și se ocupă, doar, de eliminarea anumitor efecte. Când vezi că un lucru nu merge bine trebuie să elimini cauza care a generat acest rău.

Vă mai dau un alt exemplu. În ultimul timp se vorbește foarte mult de faptul că avem zeci de unități sanitare neautorizate. Se aduc, de asemenea, acuze cadrelor medicale. Sunt convins că vorbim, pe de o parte, de o acțiune împotriva medicilor pentru a-i forța să plece afară și pe de altă parte împotriva spitalelor pentru  că nu puțini își doresc privatizarea/distrugerea acestora. Oamenii ar trebui să știe că serviciile publice, în special Învățământul și Sănătatea, sunt cele mai profitabile domenii.  Și din această cauză asistăm la această luptă foarte dură împotriva spitalelor. Și pentru că am dat numeroase exemple în acest interviu o să îmi permit să vă mai dau încă unul.

Auzim, la radio, la televiziune, presa scrisă, că a fost amendat spitalul X  pentru  că nu are autorizație de funcționare. Eu vă pun o întrebare? Pentru ce este dată o amendă? Pentru a se asigura venituri la bugetul statului? Sau cumva amenda trebuie să aibă un rol educativ? Adică rolul ei este de a îndrepta lucrurile în cazul în care acestea nu merg? Și, totuși, de când această nebunie să amendezi o clădire și să nu-l amendezi pe managerul unității? Amenda nu poate fi dată unei instituții, unități, ea trebuie să fie dată unui om/oameni, responsabilului/responsabililor. Abia atunci lucrurile se îndreaptă. Pentru că responsabilul nu-și poate permite să plătească amendă după amendă.

Vine o autoritate națională și amendează Compania Națională a Poștei Române cu șapte milioane de euro! Și mergem mai departe! Cine este, în realitatea, Compania Națională a Poștei sau spitalul X sau Y?  Vorbim de unități ale statului. Cine plătește deci cele șapte milioane de euro? Noi, contribuabilii! Și atunci, de ce m-ai amendat pe mine? M-ai amendat pentru că eu/noi am lăsat acest sistem să te pună pe tine în funcția respectivă! Și atunci noi trebuie să acționăm  și să-i dăm afară pe acești impostori! În momentul în care îi vom da afară, automat pot veni să deschidă calea profesioniștii! Și abia tunci lucrurile se pot termina!

Asta este deosebirea între viziunea Partidului Socialist Român și toate aceste partide care ne conduc!

Un interviu realizat de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.