Valul de incidente de la Tarom, investigate de CIAS

Cursa Tarom Bucureşti-Iaşi care urma să decoleze, vineri, la ora 17.20 de pe Aeroportul Otopeni, a fost anulată, potrivit programului de zboruri afișat pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București. Unul dintre pasageri susţine că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie pentru acest fapt. În total, ultimele 24 de ore, cinci curse ale companiei Tarom au fost amânate sau au ratat decolarea din cauza unor probleme tehnice. Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o investigație. 

Tot vineri, cursa companiei Tarom București – Munchen a decolat cu o întârziere de o oră și douăzeci de minute. Aeronava era programată să decoleze la ora 17,10, însă a zburat de pe Otopeni la 18.30.

De asemenea, vineri, aeronava Tarom cu destinația Timișoara, prevăzută să decoleze la ora 12:40, cu 57 de pasageri la bord, a zburat cu o întârziere de o oră și cincizeci de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei.

Problemele la cele trei zboruri de vineri ale companiei Tarom, vin după ce joi, alte două curse ale compania Tarom au fost anulate sau întârziate.

Astfel, joi seară, un avion Tarom, cu destinaţia Iaşi, a ratat decolarea de pe Aeroportul Otopeni din cauza unei probleme tehnice. Aeronava a fost întorsă de la capătul pistei şi readusă în zona terminalului. Pasagerii au fost invitaţi să coboare din avion.

Tot joi, un alt avion al companiei Tarom, care trebuia să ajungă în Satu Mare, a fost întors din drum după 15 minute de la decolarea de pe Aeroportul Otopeni, pentru că trenul de aterizare nu a putut fi retras.

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o investigație în cazul cursei Tarom București – Iași, care urma să plece de pe aeroportul Otopeni joi, la ora 20,35, și a ratat decolarea, a declarat, vineri, directorul general al agenției, Nicolae Stoica.

„Au fost mai multe decolări și întoarceri, însă noi investigăm doar cazul TAROM București — Iași. Este vorba despre o investigație și nu o anchetă, pentru că ancheta presupune găsirea vinovaților, iar noi vrem să ne dăm seama de ce s-a ratat decolarea. În cadrul investigației avem în vedere mai multe componente: și procedurile de pe aeroportul Otopeni și cum a acționat pilotul, deci nu e doar TAROM”, a precizat șeful CIAS.

Nicolae Stoica a ținut să sublinieze că pasagerii TAROM pot călători în siguranță, existând foarte multe cazuri de întreruperi de decolări sau ratări ale aterizării, care nu intră în sfera evenimentelor ce se investighează.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.