Udrea, plângere la CSM împotriva lui Kovesi
Elena Udrea, care a ajuns, joi dimineaţă, la ÎCCJ unde se judecă, în cameră preliminară, dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, a declarat că doreşte să facă o plângere împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Elena Udrea a ajuns, joi dimineaţa, la sediul ÎCCJ, pentru un nou termen în dosarul în care este cercetată alături de Ioana Băsescu şi Dan Andronic. „Daca atunci cand vorbesc procurorii din sistem nu se intampla nimic, ma ingrozeste ce se intampla azi. (…) Instigarea la represiune nedreapta nu se pedepseste in codul penal. O sa vedem cum se poate. O sa fac plangere la CSM si da, vor veni vremuri in care toate aceste plangeri pe care le-am facut eu si altii, vor fi judecate corect.(…) Eu am facut o plangere la PG fata de executantii dnei Kovesi, dnul Bulancea si Popovici.Nu stiu ce se intampla acolo, dar cata vreme isi permite dnul Lazar sa spuna despre abuzuri ca poate procurorii sunt obositi, cata incredere sa ai?”, a spus Elena Udrea la ÎCCJ, relatează Romaniatv.net.
Elena Udrea a mai spus că Laura Codruţa Kovesi nu trebuie să mai ocupe funcţia de procuror-şel al DNA:
„Exista unele persoane care susţin că s-au făcut presiuni din partea lui Kovesi pentru ca anumiţi martori sa declare impotriva mea. Ce incredere sa am in aceasta instanta? Mi-a respins toate probele, ce incredere sa am in acest complet?…Eu am fost arestata pentru mult mai putin, fara nicio proba…multi au fost arestaţi pentru nimic…ar putea si dansa sa fie arestata…Nu are cum sa mai ocupe aceasta functie….De ce trebuie sa fiu in control judiciar pentru ca domnul Bulancea asculta ordinele lui Kovesi? Toti mincinosii care declara cum vrea Kovesi sunt scutiti de orice acuzatie pe viata”, a declarat Elena Udrea la intrarea la Înalta Curte.
„Ar fi obligatoriu să fie demisă. Nu cred că există în lumea asta civilizată şi democratică vreo situaţie în care un procuror şef ar mai rămâne în funcţie după tot ce s-a aflat despre dânsa. De la minciuni pe care le spune permanent, la relaţii neprincipiale şi oculte cu clasa politică, cu oameni de afaceri, până la abuzurile pe care le săvârşeşte. A distrus încrederea în justiţia din România şi, totuşi, cei care ar trebui să-i ceară demisia sau să o demită, la rândul lor oameni cu probleme sau care pot fi şantajaţi, continuă să o susţină”, a continuat Udrea.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în 24 mai, sub control judiciar, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, în stare de libertate, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.