Concert Sandu Bantaș și Tudor Amarandei, pe 28 iulie, la Iași

Duminică, 28 iulie 2019, la Iași, de la orele 19:00, în Time Out are loc un live performance de nu-jazz plin de culoare și de inspirație, susținut de Sandu Bantaș și Tudor Amarandei.

Cei doi artiști întâmpină publicul cu prelucrări ale muzicii românești în stil urban-jazz. Influențele electronice și ale jazz-ului contemporan își pun amprenta asupra interpretării compozițiilor culese și adaptate din folclorul național. Jazzuette generează și găzduiește evenimente avangardiste, încurajează experimentul și producțiile inedite, având drept misiune promovarea muzicii jazz și susținerea artiștii locali.

Sandu Bantaș este un artist, interpret vocal, compozitor – pictor al propriului destin. Originar din Chișinău, provine dintr-o familie cu peste patru generații de muzicieni, unde a crescut într-un mediu muzical divers – muzică clasică, jazz, muzică de tradiție folclorică. Abordează jazz-ul clasic, structurile ethno-jazz-ului, sonoritățile de gospel și neo-soul, dar și cele de indie-rock. Pune în valoare și creația românească de jazz. Este susținut, al doilea an consecutiv, de Fundația Regală Margareta a României cu o bursă de studiu în cadrul programului național Tinere Talente 2018 și 2019. În mai 2018 este laureat al Premiului I pentru creația Maramureș Swing la Concursul de Compoziție Corală D. Kastalsky din Rusia.

Sunt bucuros că avem și noi un vocalist de jazz nu numai în România, cât și pe plan internațional.”, mărturisește Florian Lungu „Moșu”, muzicolog și promotor de jazz.

Tudor Amarandei este un artist ieșean avangardist preocupat de cercetarea compoziției, de creația folclorică, de jazz-ul contemporan – nu-jazz. Influențat în compozițiile proprii și în interpretarea pianistică de experiența dobândită în cadrul școlii olandeze Prince Claus Conservatoire, în prezent lucrează la un album experimental electro-jazz simfonic. Activitatea sa din ultimii 15 ani mai aduce în prim plan rolul de orchestrator, producător, compozitor de coloane sonore pentru film și pianist al unor trupe de mainstream din România. Primul său album, ”Sagasin – All Around The World” (2011), înglobează o muzică electronică, solo jazz și sinteză folclorică românească, iar piesele integrează teme ale folclorului românesc nescris și ale muzicii tradiționale țigănești. Temele au fost realizate în colaborare cu Cezar Căzănoi, pe instrumente tradiționale românești, armene și clasice: caval, tilincă, duduk, flaut și instrumente moderne.

Rezervările pentru acest eveniment se pot face la 0740.133.133.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/1301440463365786/

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.