CSM Constanța, cea mai recentă forță din sportul românesc

Directorul clubului, Andrei Talpeș, are planuri mari pentru această grupare care are deja 20 de secții

CSM Constanța este unul dintre cele mai noi cluburi apărute în peisajul sportului românesc, dar rezultatele încep deja să se vadă. Înființată în urmă cu doar câteva luni, gruparea este decisă să devină una fanion în România și pe plan internațional. Directorul clubului, Andrei Talpeș, spune că acest lucru va fi o realitate în viitorul apropiat.

”Deocamdată suntem la început, e nevoie de răbdare, de timp. Sunt adeptul politicii pașilor mici, dar bine făcuți. Pas cu pas acest club va deveni o forță în România și, de ce nu, și la nivel internațional” – Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

În acest moment, clubul are 20 secții, atât sporturi individuale, cât și sporturi de echipă și este deschis tuturor iubitorilor de mișcare din Constanța.

„Acum suntem cu 20 de <<brațe>> deschise către toată lumea. Ne dorim să avem câte mai multe secții deschise, volumul de muncă este foarte mare. Dar când vezi că lucrurile se întâmplă, îți dă energie. Pentru mine toate secțiile sunt importante, toate sunt egale. Unele atrag mai mulți spectatori în momentul ăsta și au mai mulți fani, unele nu. Cred că nu au fost destul de bine promovate celelalte sporturi, scoase în evidență, arătat cât de mult se muncește și arătat ce fac acești sportivi și antrenori pentru disciplina respectivă. Ceea ce vreau să spun este că pentru mine, pentru noi, toate sporturile vor fi importante la CSM Constanța” – Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Printre sporturile care se regăsesc sub aripa clubului sunt triatlonul, baschetul 3×3 sau șahul, discipline care și-au găsit loc alături de sporturi tradiționale pentru sportul de la malul mării, precum handbal, volei sau tenis de masă.

”Mereu mi-au plăcut provocările și mereu am crezut în sporturile astea pe care unii sau alții le consideră mai puțin importante. Mi-a plăcut tot timpul să fiu un deschizător de drumuri și să construiesc. Iar CSM Constanța e un proiect de construcție. D-asta am acceptat challenge-ul, de aceea sunt aici” – Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Primele rezultate internaționale au venit deja, Elena Zaharia, sportivă legitimată la clubul constănțean cucerind două medalii – aur la individual și bronz la dublu mixt – la Campionatele Europene Under 21 de tenis de masă de la Cluj-Napoca.

”Am pus bazele acestor secții, am adus antrenori de calibru lângă noi. Într-adevăr, e în ADN-ul Constanței să scoată campioni. Tenisul de masă m-a făcut foarte mândru și fericit în septembrie, când am obținut două medalii europene la Europenele U21. Performanțe senzaționale, copii care muncesc, care trebuie promovați. Deja sunt modele, trebuie scoși în evidență. Cum îmi place mie să spun, sunt super-eroii fără pelerină care fac comunitatea să crească și să facă sport” – Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Iar pentru performanțele loc, sportivii sunt și premiați de club, directorul Andrei Talpeș având un buget special în acest scop.

”Premierile le dăm noi, deci nu sunt greu de obținut banii pentru ele. Ne-am gândit la asta, avem un buget stabilit pentru astfel de lucruri. Premiem performanța, ne premiem sportivii. Până la urmă despre asta e vorba. Este importantă finanțarea în sport, unde cred că e nevoie din ce în ce mai mult de investiții, pentru că România face sport, respiră sport. Sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai noștri” – Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Iar planurile nu se opresc aici. Fiind clubul fanion al orașului și chiar al județului, sportivii săi vor merge prin școli pentru a promova sportul și pentru a atrage copiii la sport.

”E proiectul nostru, în fiecare săptămână sportivii noștri vor merge în școlile sau liceele constănțene, unde vor promova sportul, de ce e bine să faci sport, ce e bine să mănânci, iar unde se poate vor face chiar ore de educație fizică alături de copiii din Constanța. Va fi un proiect care va crește dorința de a face sport și va atrage foarte mult copiii către mișcare. Sportul se împarte într-o piramidă, iar la bază e sportul de masă, pentru toți. Apoi vorbim de sportul de performanță și înaltă performanță. Cu cât baza e mai solidă și mai mare, cu atât performanțele noastre vor crește și vor fi mai mari” – Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.