Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va candida la alegerile prezidențiale, din România, din 2024!

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a pus capăt speculaţiilor legate de o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2024, din România, explicând că este complet dedicată obiectivului de a păstra Moldova pe drumul spre democraţie şi spre integrarea în UE.

Ipoteza unei candidaturi a Maiei Sandu la preşedinţia României, în 2024, a apărut în spaţiul public de la o întrebare adresată preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, în legătură cu o posibilă susţinere a preşedintei Republicii Moldova din partea unei coaliţii PSD-PNL.

„Vreau să fie foarte clar: nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie să reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Contăm foarte mult pe sprijinul României. În continuare contăm pe sprijinul d-lui președinte, pe sprijinul guvrnului și pe sprijinul tuturor românilor din partea dreaptă a Prutului.

Vreau să repet: nu candidez la nicio funcție în România. Dar avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim aici, în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu, la TVR.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, într-o declaraţie de presă, să sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federaţiei Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică şi constituţională a Republicii Moldova, un stat suveran, care şi-a ales prin vot liber direcţia politică.

”Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în faţa acestor provocări. De asemenea, reiterez susţinerea de neclintit a României pentru respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional, şi pentru viitorul său proeuropean”, a declarat preşedintele Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.