Regenerarea dinților va putea fi posibilă în curând, cu ajutorul unui medicament revoluționar!

Regenerarea dinților va putea fi posibilă în curând, cu ajutorul unui medicament revoluționar. Această soluție pentru refacerea danturii va fi pusă la dispoziția pacienților, anunță cercetătorii din domeniu.

Trebuie să acordăm o atenție mai mare dinților noștri. Aceștia sunt cei care ne așează trăsăturile feței și ne ajută în procesul de masticație și digestie. Copilăria vine cu primii dinți, numiți de lapte, dar odată ajunși la maturitate, îngrijirea danturii devine mult mai importantă pentru menținerea unei stări bune a acesteia. Uzați sau sparți, dinții nu se mai regenerează, iar cosmetizarea lor este și costisitoare, și dureroasă și, de cele mai multe ori, nu se menține pe termen lung. În ajutorul celor cu probleme dentare de acest gen au venit cercetătorii din Japonia.

În iulie 2024, o echipă de la Institutul de Cercetare Medicală de la Spitalul Kitano din Japonia va începe testele clinice pentru un potențial tratament de regenerare a dinților, bazându-se pe decenii de cercetare în domeniu. Dacă aceste teste vor avea rezultatele scontate, medicamentele terapeutice ar putea fi disponibile până în 2030. Acest studiu vizează mai ales persoanele cu anodonție, afecțiune genetică rară care împiedică dinții de lapte și dinții adulți să crească în mod normal. Tratamentul ar viza inițial copiii mici cu această afecțiune, dar cercetătorii cred că ar putea fi utilizat și la scară mai largă, cum ar fi la persoanele care au probleme dentare mai frecvente, ca bolile gingivale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.