Nicușor Dan, implicare totală. Primarul general vrea actualizarea Planului de Mobilitate Urbana Durabilă București – Ilfov!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat, recent, la prima dezbatere publică din cadrul proiectului de actualizare a Planului de Mobilitate Urbana Durabilă București – Ilfov (PMUD).
Potrivit lui Nicușor Dan, prin actualizarea PMUD, ne dorim să dezvoltăm orașul în mod științifiic, însă avem nevoie de multe date care ne lipsesc în prezent.
Edilul susține că regiunii îi lipsește un model de transport funcțional, iar foarte multe investiții s-au făcut în abstract, fără a ține cont dacă acestea contribuie sau nu cu adevărat la dezvoltarea sustenabilă a comunității.
 În prezent, a mai spus Nicușor Dan, ne aflăm în etapa de colectare a datelor cu privire la populație, cererea de transport și comportamentul de mobilitate, pentru care am lansat și un chestionar online.
„Următoarea etapă presupune actualizarea modelului de transport și stabilirea cadrului de dezvoltare a regiunii. Astfel, vom avea o strategie de mobilitate care va include măsuri pentru îmbunătățirea modurilor: transport public, rutier, alternativ, dar și de investiții în infrastructura de transport (poduri, pasaje, parcări, drumuri radiale, tren metropolitan).
 Procesul de actualizare a Planului de Mobilitate Urbana Durabilă va fi finalizat în primăvara anului viitor, acesta va fi corelat cu Planul Urbanistic General și Planul de Amenajare a Județului Ilfov”, a cobchis primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.