Putin, noi amenințări la adresa Occidentului

Vladimir Putin a declarat, miercuri, 25 septembrie, că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă va fi atacată de orice stat.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, astăzi, 25 septembrie, că ar putea folosi arme nucleare în cazul în care țara lui va fi atacată de orice stat. Totodată, orice atac convențional asupra Rusiei care ar fi susținut de o putere nucleară ar fi considerat un atac comun, potrivit Reuters.

Președintele Vladimir Putin a afirmat că Rusia ar putea folosi arme nucleare în cazul în care ar fi atacată de orice stat. În deschiderea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, la care au participat înalţi oficiali, Putin a declarat că au fost făcute propuneri de modificare a doctrinei nucleare a Rusiei şi a spus că ar dori să sublinieze una dintre modificările-cheie propuse.

„Se propune ca agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, să fie considerată ca fiind atacul lor comun asupra Federaţiei Ruse”, a declarat liderul de la Kremlin.

„Condiţiile pentru trecerea Rusiei la utilizarea armelor nucleare sunt, de asemenea, clar stabilite”, a mai spus Putin, adăugând că Moscova ar lua în considerare o astfel de mişcare dacă ar detecta începutul unei lansări masive de rachete, avioane sau drone împotriva sa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.