Israelul a invadat, cu trupe terestre, Libanul. Hezbollah anunță riposta!

Trupele IDF ale Israelului au invadat Libanul, luni seara, în prima ofensivă terestră din 2006 până acum, după o serie de escaladări cu Hezbollah, susținută de Iran, potrivit informațiilor citate de presa străină, anunță Jerusalem Post. Soldații IDF au intrat luni seară în sudul Libanului în cadrul unui asalt terestru, în contextul în care conflictul cu Hezbollah continuă să se intensifice, informează AFP.

Aceasta este prima operațiune terestră a IDF în Liban de la al doilea război din Liban din 2006.

Presa libaneză relatează despre bombardamente intense de artilerie israeliană în direcţia satului de frontieră Wazzani, în apropiere de Ghajar, scrie The Times of Israel. Rapoartele vin în contextul în care există tot mai multe indicii privind o incursiune terestră israeliană iminentă în sudul Libanului.

Pe de altă parte, o sursă de securitate libaneză a declarat pentru Reuters că trupele libaneze s-au retras din poziţiile de la graniţa de sud a Libanului cu Israelul până la cel puţin cinci kilometri la nord de frontieră.

De asemenea, un oficial militar libanez a declarat pentru AFP că armata libaneză îşi repoziţionează trupele staţionate la frontiera de sud. Armata libaneză „repoziţionează şi regrupează forţele” la frontiera de sud, ca urmare a ameninţărilor cu o incursiune israeliană împotriva ţintelor Hezbollah, a declarat oficialul, care a solicitat anonimatul.

Gruparea Hezbollah anunţă că este pregătită să facă faţă oricărei invazii terestre israeliene în Liban, anunţată de mai toată presa internaţională. Aceasta este prima operațiune terestră a IDF în Liban de la al doilea război din Liban din 2006.

Hezbollah anunţă că a lansat rachete asupra unor poziţii ale armatei israeliene! Gruparea libaneză declară că a lansat rachete asupra poziţiilor militare israeliene din Înălţimile Golan, potrivit Al Jazeera.

Hezbollah mai anunţă că a lansat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune asupra Kfar Giladi, o comunitate rurală din nordul Israelului. În alt anunţ Hezbollah a susţinut că a tras cu rachete Fadi 1 în zonele din nordul oraşului Haifa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.