Cum poți scăpa rapid de răceala

În această perioadă răcelile reprezintă principalul dușman al românilor. O răceală banală durează, de obicei, între șapte și zece zile, iar uneori poate dura chiar și două săptămâni. Vă prezentăm câteva trucuri care ameliorează rapid simptomele.

În rândurile de mai jos vă spunem cum puteți scăpa rapid de simptomele de răceală. Trebuie să mai știți că o banală răceală are, de obicei, patru etape: incubația, simptomele timpurii, faza acută și recuperarea. Foarte importante sunt somnul și odihna. Doar așa organismul va putea învinge boala și se va putea reface.

Chiar dacă o răceală poate dura și două săptămâni, există câteva trucuri care te ajută să grăbești vindecarea:

Hidratarea ajută la fluidizarea mucusului din sinusuri, făcându-l mai ușor de eliminat. De asemenea, ceaiurile calde din plante sunt un bun remediu pentru calmarea tusei, iar cuburile de gheață ținute în gură ameliorează durerea în gât.

Vitamina C joacă un rol important în tratarea și hidratarea răcelilor. Consumul zilnic de fructe și legume bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, kiwi sau ardeii grași, poate ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic. Atenție, consumată în doze mari, vitamina C poate avea reacții adverse.

Vitamina D este și ea importantă pentru combaterea și prevenirea răcelilor.
Răceala este mai frecventă în lunile de toamnă și iarnă, când expunerea la soare este redusă, iar nivelul de vitamina D scade. Suplimentarea cu acest nutrient susține vindecarea și reduce

Mierea de albine face minuni. Aceasta are proprietăți antivirale și antibacteriene și poate ajuta la subțierea mucusului, calmând astfel durerea în gât și reducând tusea.

Sfecla roșie este și ea cunoscută pentru beneficiiile incredibile asupra sănătății. Aceasta este bogată în nitrați, care protejează împotriva infecțiilor respiratorii.

Gargara cu apă sărată calmează durerea de gât. Adaugă o jumătate de linguriță de sare de mare sau sare de masă în 240 ml de apă caldă și amestecă până când sarea se dizolvă complet. Fă gargară până la 30 de secunde și apoi scuipă soluția. Poți repeta acest proces de mai multe ori pe zi.

Încearcă să mănânci alimente care întăresc sistemul imunitar cum ar fi:

fructele bogate în vitamina C, precum kiwi și citricele (portocale, grapefruit);
fructele de pădure (căpșuni, afine);
legumele verzi (spanac, broccoli, kale);
semințele și nucile (semințe de in, nuci);
alimentele bogate în fibre, cum ar fi fasolea neagră, mazărea și năutul.

Atenție, nu consumați antibiotice. Acestea nu ameliorează simptomele răcelii, ci fac organismul rezistent la bacterii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.