Rusia continuă bombardarea pozițiilor ISIS
Atacurile aviației ruse intervin în contextul în care președintele Vladimir Putin a anunțat anterior că Moscova își va intensifica raidurile aeriene în Siria după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat că o bombă la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prăbușirea acestuia la 31 octombrie în Peninsula Sinai, notează Agerpres.
Şi Franţa și-a intensificat bombardamentele în Siria, după valul de atentate de vinerea trecută de la Paris.
Fiecare își are obiectivele sale, au explicat oficiali ai Ministerului Apărării de la Paris, notează Le Monde, citată de Agerpres. Şi coaliţia internaţională condusă de SUA a lansat, luni, 23 de raiduri aeriene care au vizat poziţii ale Statului Islamic din Siria şi Iraq, potrivit Reuters. Raidurile aeriene au vizat inclusiv instalaţii petroliere utilizate de gruparea jihadistă.
Siria s-ar putea afla la doar „câteva săptămâni” distanță de o „tranziție politică majoră” între regimul de la Damasc și opoziție, a declarat marți, la Paris, secretarul de stat american John Kerry, scrie AFP.
Ne aflăm la câteva săptămâni distanță, în teorie, de posibilitatea unei tranziții majore în Siria și vom menține presiunea asupra acestui proces. Nu vorbim de luni, vorbim de săptămâni, să sperăm, a declarat secretarul de stat american John Kerry.
Sâmbătă, la Viena, a avut loc o reuniune internațională în care s-a stabilit un calendar de tranziție politică în Siria. Textul de la Viena prevede, printre altele, o reuniune până la 1 ianuarie 2016 între regimul sirian al președintelui Bashar al-Assad și membri ai opoziției siriene.