Ponta nu confirmă, dar nici nu infirmă

Share:

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, că nu poate confirma informaţiile pe surse apărute sâmbătă cu privire la propunerile de comisar european, precizând că prima opţiune a României este portofoliul Agriculturii pentru Dacian Cioloş.

”Vreau să lămuresc un lucru: Conform tratatelor UE şi regulamentelor europene, România are un singur drept, anume acela de a nominaliza o persoană pentru funcţia de comisar european. Cine este acea persoană şi portofoliul său, acesta este un drept absolut al preşedintelui Comisiei. Domnul Juncker a precizat că decizia finală privind portofoliul şi alegerea persoanei îi aparţine”, a declarat Victor Ponta.

”Voi discuta cu Guvernele. Am avut mai multe discuţii cu domnul Juncker. Pentru mine cel mai important lucru este ca România să aibă un portofoliu cu încărcătură serioasă”, a precizat premierul.

 El a mai adăugat că ” Prima propunere a fost aceea de a păstra portofoliul agriculturii pentru Dacian Cioloş. Când Juncker mi-a comunicat că păstrarea portofoliului deţinut în Comisia anterioară este foarte puţin probabilă, am discutat cu domnia sa pentru a obţine un portofoliu cât mai bun. Săptămâna viitoare domnul Juncker va anunţa decizia sa. Eu o cunosc”, a mai spus Ponta.

Premierul nu a omis să facă referiri la președintele Traian Băsescu. ”Imediat ce va fi anunţată decizia, voi proceda: persoana care va fi desemnată pentru un portofoliu va trece prin audierea în cadrul Parlamentului naţional. Sunt convins că domnul Băsescu a vorbit în numele său. Ar fi fost cel puţin nepotrivit să îl audiem pe domnul Cioloş pentru agricultură şi el să nu fi fost nominalizat”.

 Totodată  Ponta nu a confirmat dar nici nu a infirmat informațiile date pe surse. ”Nu pot confirma informaţiile pe surse. Când domnul Juncker anunţă propunerea pentru România, vă pot spune. Pot confirma că avem posibilitatea de a propune o femeie pentru funcţia de comisar european. Categoric este o femeie”, adăugând pe de altă parte că  ”prima opţiune a României este portofoliul Agriculturii pentru Dacian Cioloş”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.