Putin: Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare

Rusia nu va fi atrasă în conflicte la scară mare, dar partenerii săi trebuie să înţeleagă că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia, „una dintre cele mai mari puteri nucleare”, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, citat de Itar-Tass, în pagina electronică, după cum informează Mediafax.

„Vreau să spun imediat că Rusia este departe de a fi implicată în vreun conflict la scară mare. Nu vrem şi nu intenţionăm acest lucru”, a declarat Putin la un forum al tinerilor organizat în centrul Rusiei.

În acelaşi timp, Rusia va continua să îşi consolideze potenţialul nuclear nu pentru a intimida, ci pentru a-şi garanta securitatea, a adăugat Putin.

„Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Aceasta este o realitate, nu sunt doar vorbe”, a afirmat Putin.

„Ne consolidăm forţa de disuasiune şi forţele armate. Ele devin tot mai compacte şi mai eficiente în acelaşi timp. Ele devin mai moderne prin furnizare de armament de ultimă generaţie. Continuăm să construim acest potenţial şi vom face astfel şi pe viitor”, a declarat preşedintele rus.

Rusia face aceste eforturi nu „pentru a ameninţa pe cineva, ci pentru a se simţi sigură şi calmă şi pentru a avea posibilitatea implementării acelor planuri pe care le avem pentru dezvoltarea economiei şi sferei sociale”, a declarat Putin.

„Trebuie să fim mereu pregătiţi să respingem orice agresiune împotriva Rusiei şi partenerii noştri ar trebui să fie conştienţi mereu indiferent în ce condiţie se află guvernele lor sau ce concepte de politică externă urmăresc, că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia în cazul unui posibil conflict armat”, a avertizat Putin.

În prezent, „nu i-a trecut nimănui prin minte să declanşeze un conflict la scară largă cu Rusia”, a adăugat preşedintele rus.

Occidentul trebuie să realizeze că autorităţile ucrainene sunt incapabile să restabilească ordinea în propria ţară şi să oblige Kievul să înceapă negocieri substanţiale cu regiunile din sud-est, a mai spus el.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.