Ebola riscă să se extindă

0

Epidemia de Ebola, care generează deja temeri în lumea întreagă, riscă să continue să se extindă, urmând să se înregistreze mii de noi cazuri în Africa de Vest, a avertizat luni OMS.

În timp ce epidemia, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a provocat deja peste 2.000 de morţi de la începutul anului în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, cel mai rău urmează să vină.

„Mai multe mii de noi cazuri de Ebola sunt aşteptate în următoarele trei săptămâni în Liberia”, ţara cea mai afectată, a afirmat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) de la Geneva.

OMS a declarat că se aşteaptă la o „creştere exponenţială” în ţările în care există o transmitere intensă a virusului.

Potrivit bilanţului organizaţiei din 5 septembrie, aproximativ 4.000 de persoane au fost deja infectate, dintre care 2.097 au murit în trei dintre cele mai afectate ţări. Decese au fost înregistrate şi în Nigeria, prima putere economică a continentului, iar un caz a fost confirmat în Senegal.

Ca un semn al îngrijorării internaţionale, la două zile după deblocarea de către Uniunea Europeană a 140 de milioane de euro, preşedintele american Barack Obama a anunţat că Statele Unite vor mobiliza mijloace militare pentru a ajuta lupta împotriva unei epidemii „care ar putea scăpa de sub control”.

Uniunea Africană (UA) a încercat luni să se implice la rândul său, având o reuniune la Addis Abeba pentru a defini o strategie africană împotriva epidemiei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.