Sfinții protectori la Târgul Iconarilor

Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri de anul acesta prezintă publicului, pe lângă icoane, cruci, pristolnice, miniaturi religioase și alte obiecte de cult, informează Amos News.

Totodată, vor avea loc o serie de întâlniri și workshop-uri cu meșteri iconari, artiști și meșteri cruceri sau orfevrieri, care, după  încheierea târgului, vor susține câteva discuții libere sau demonstrații prin care vor încerca să traducă limbajul meșteșugului povestind despre tehnici, stilul pe care și l-au conturat și sensul  / semnificația demersului lor. Iconarii invitați au un traseu interesant atât din unghiul meșteșugului, cât și din perspectiva contextului în care s-au format și au lucrat. De la studii de artă, la descoperiri și dezvoltări autodidacte, ei redescoperă autenticitatea obiectului de cult prin căutări și reconstituiri personale ori inovații care folosesc imaginea tradițională ca re-sursă și teritoriu de explorare continuă pentru creațiile contemporane ale artiștilor și ale meșterilor iconari, urmărind calitatea tehnicii și a meșteșugului, evitând expresiile kitsch și serializările industriale pentru scopuri comerciale.

Obiecte prezente în târg: prâznicare, sfinți protectori, sărbătorile mari, heruvimi, Crucea în variante ne-împuținate, închipuite și zugrăvite pe icoane pe lemn, icoane pe sticlă, icoane de vatră, crucițe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte și lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre. Însoțim iconarii cu poame de toamnă, suc de mere, turtă dulce, dulcețuri, miere și prăjituri de casă

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.