Commerzbank, investigată în SUA pentru spălare de bani

0

Commerzbank, a doua mare bancă germană, este investigată în SUA de procuratura din Manhattan din cauza suspiciunilor legate de spălarea de bani, ceea ce ar putea pune în pericol negocierile pentru un acord de închidere a anchetei privind încălcarea embargourilor americane împotriva unor ţări.

Reprezentanţii Commerzbank nu au putut fi contactaţi de AFP pentru informaţii. Commerzbank negociază plata a circa 600 de milioane de dolari autorităţilor americane pentru închiderea investigaţiei referitoare la tranzacţiile efectuate cu Iran şi Sudan, ţări vizate de sancţiuni economice de către Statele Unite, potrivit Wall Street Journal.

În acest caz ar urma să fie încheiat un acord până la sfârşitul lunii septembrie, au declarat surse apropiate situaţiei citate de WSJ, dar ancheta referitoare la spălarea de bani ar putea pune negocierile sub semnul întrebării.

Conform sursei, autorităţile americane analizează posibilitatea includerii celui mai recent litigiu în cadrul unei negocieri globale, ceea ce ar putea întârzia încheierea acordului.

În primăvarea acestui an, banca franceză BNP Paribas a încheiat un acord amiabil cu autorităţile americane. Banca franceză şi-a recunoscut vinovăţia şi a acceptat plata unei amenzi de 8,9 miliarde de dolari pentru că a efectuat tranzacţii cu mai multe ţări (Sudan, Iran, Cuba) aflate sub embargoul SUA.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.