Românii fac rezervări pentru vacanţele pe litoral din 2015

0

Agenţiile de turism şi hotelurile din România au lansat încă din luna septembrie oferte cu reduceri de până la 50% pentru vacanţele de anul viitor pe litoral, prin programul „Înscrieri Ultra-Timpurii”, a anunţat duminică într-un comunicat agenţia Bibi Touring, specializată în turismul intern.

Potrivit agenţiei, primele sejururi pentru anul viitor pe litoral au fost deja rezervate. Pentru a beneficia de reducerile de până la 50%, turiştii trebuie să-şi rezerve vacanţa până la finele anului, informează Mediafax.

Potrivit Bibi Touring, trei din zece români au cumpărat, pentru sezonul recent încheiat, un bilet de vacanţă cu reducere pe litoralul românesc prin programul „Înscrieri Timpurii”. „Lansarea campaniei de Înscrieri Ultra-Timpurii pentru viitorul sezon estival, acum în septembrie, reprezintă o premieră pentru piaţa românească. Şi dacă în 2005, când abia apăruse conceptul de Înscrieri Timpurii, primele oferte se lansau în februarie pentru vara acelui an, astăzi practic suntem în situaţia de a trece dintr-un sezon în altul fără pauză”, a declarat în comunicat Adrian Voican, directorul general al agenţiei Bibi Touring.

Acesta a adăugat că evoluţia pieţei din ultimii ani confirmă tendinţa de creştere a încrederii turiştilor români pentru vacanţele petrecute în ţară. „Există premise ca această creştere să fie consolidată şi în sezonul următor prin aplicarea noii legi a voucherelor de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2015”, a mai spus Voican.

Cu toate acestea, reprezentanţii patronatelor din turism nu ştiu cu exactitate câte persoane şi-au petrecut vacanţa în acest an pe litoralul românesc, cifrele variind între 800.000 şi 1,5 milioane de persoane. În aceste condiţii este greu de stabilit dacă acele creşteri ale numărului de turişti anunţate în ultimii ani pe litoral sunt reale sau nu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.