Firea: Iohannis vrea încă zece ani de austeritate

0

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea consideră că zece ani cu o guvernare de dreapta pe care și-o dorește președintele PNL Klaus Iohannis ar însemna „încă 10 ani de austeritate în România” și „un coșmar pe care România nu are niciun motiv să-l mai îndure”.

„Românii știu foarte bine ce le-a adus guvernarea de dreapta, acea dreaptă care l-a sprijinit pe Băsescu și acum îl sprijină pe Iohannis: austeritate, tăieri de pensii și salarii, spitale închise, birocrație excesivă, legi suspendate de la aplicare prin ordonanțe de urgență, asumări de răspundere a guvernului pe proiecte majore pentru a se evita dezbaterea publică. Încă zece ani în această manieră de guvernare ar fi însă un coșmar pe care România nu are niciun motiv să-l mai îndure. Klaus Werner Iohannis își dorește încă 10 ani de austeritate în România”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, Agerpres.

Ea a explicat că „strategii și propagandiștii ACL s-au gândit să seducă electoratul indecis sau care cochetează cu alți candidați cu un argument mai degrabă sentimental: să nu lăsăm unui singur partid toată puterea, ceea ce ar putea conduce spre derapaje totalitariste, așa că să alegem un președinte de dreapta care să fie o contrapondere pentru guvernul de stânga”.

„Numai că acest argument a fost spulberat chiar de către cel care ar fi trebuit să beneficieze de pe urma lui. Astfel, Klaus Werner Iohannis a declarat, într-o conferință de presă la Cluj, că își dorește ‘cel puțin zece ani cu un președinte de dreapta și un Guvern de dreapta, ca să punem România pe picioare’. O abordare clasică marca Traian Băsescu, cel pentru care acapararea totală a puterii a fost un obiectiv major din prima sa zi de mandat la Cotroceni”, a adăugat Firea.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.