Jules Bianchi, accidentat grav în Marele Premiu al Japoniei

Pilotul francez al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, după un accident suferit în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfăşurat, duminică, la Suzuka, pe o pistă udă, informează BBC.

Operaţia la cap a pilotului de Formula 1 al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost finalizată, francezul neavând nevoie de asistenţă respiratorie, informează L’Equipe. „Operaţia lui Jules Bianchi s-a terminat. Pilotul francez nu are nevoie de asistenţă respiratorie”, a notat sursa citată.

Jules Bianchi a fost operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom de la cap, a declarat, duminică, pentru postul TV France 3, tatăl pilotului francez al echipei Marussia, Philippe Bianchi, care a adăugat că starea fiului său este foarte gravă, informează AFP.

Marele Premiu de Formula 1 de la Suzuka, desfăşurat pe o pistă umedă, a fost neutralizat cu Safety Car în turul 44/53 şi apoi oprit definitiv, după ce monopostul pilotat de Bianchi a lovit o automacara.

În turul 43 al cursei, Sutil a ieşit în decor în virajul 7 şi a percutat bariera de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pneuri. O automacara a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină. La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei.

Bianchi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, în stare de inconştienţă. Iniţial, pilotul trebuia transportat cu un elicopter, dar din cauza plafonului jos de nori şi a vizibilităţii reduse s-a renunţat la această soluţie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.