Tarom poartă negocieri cu sindicatele

TAROM poartă negocieri cu reprezentanții sindicatelor și elaborează împreună cu aceștia acorduri pentru favorizarea ambelor părți, precizează, joi, într-un comunicat de presă, compania aeriană, citată de Agerpres

”Referitor la știrile apărute în presă conform cărora ”personalul aeronavigant de la TAROM declanșează oficial conflictul de muncă”, TAROM precizează că, în acest moment, compania împreună cu reprezentanții sindicatelor poartă negocieri și lucrează pentru elaborarea unor acorduri pentru favorizarea ambelor părți. Semnarea acordurilor va ține cont atât de cererile sindicale, cât și de prevederile legale și bugetul companiei”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, potrivit sursei citate, ”concomitent cu semnarea acestor acorduri, conducerea companiei va întreprinde toate demersurile legale pentru reluarea procesului de negociere a unui nou Contract Colectiv de Muncă”.

”Conducerea companiei TAROM asigură că va face toate demersurile necesare, cu respectarea cadrului legal, astfel încât să fie acoperite toate drepturile salariale pentru că activitatea companiei să își urmeze cursul normal”, se notează în comunicatul citat.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Virgil Dragoș Titea, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe pe teme de aviație, că nu se pune problema declanșării unei greve la compania TAROM în perioada următoare.

”Nu cred că va fi nicio grevă în perioada imediat următoare la Compania TAROM. Am discutat săptămâni la rând cu sindicatele și am demonstrat că există deschidere din partea noastră. Oricum, grevele apar în general în perioada de alegeri, când se pot obține anumite lucruri mai ușor decât în alte perioade”, a spus Titea.

La rândul său, Silvia Columb, director general adjunct în cadrul TAROM, a precizat că se desfășoară în continuare discuții cu sindicatele, că ‘există o serie de revendicări în rândul personalului TAROM, dar care nu pot fi satisfăcute atâta timp cât compania are încă pierderi’.

La jumătatea lunii septembrie, compania TAROM s-a confruntat cu proteste spontane ale piloților și însoțitorilor de bord fapt care a determinat anularea sau întârzierea mai multor curse interne și internaționale ale companiei.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a trimis Corpul de Control la operatorul aerian după ce sindicatele din companie au sesizat, în cadrul unei întâlniri din 16 septembrie, un management defectuos.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.