Partidul antiimigraţie şi eurofob Ukip intră în Parlamentul britanic

0

Partidul antiimigraţie şi eurofob Ukip intră, pentru prima dată, în Parlamentul britanic, în urma victoriei reprezentantului său Douglas Carswell într-un scrutin legislativ parţial, potrivit rezultatelor publicate în noaptea de joi spre vineri.

Ales cu un scor de 60% din voturi, Carswell, un deputat în exerciţiu, era favoritul acestui scrutin organizat în circumscripţia Clacton, pe coasta de est a Angliei, pe care l-a provocat chiar el după ce a plecat de la Partidul Conservator, aflat la putere, la sfârşitul lui august, informează Mediafax.

Victoria acestui eurosceptic convins permite Ukip să obţină primul mandat de deputat la Westminster de la înfiinţarea formaţiunii, în 1993.

Ea validează succesul înregistrat de formaţiune în alegerile europene, partidul antiimigraţie clasându-se primul, şi-i permite lui Nigel Farage să-şi anunţe candidatura în alegerile generale din 2015, prin care intenţionează să-şi continue „ofensiva împotriva Westminsterului”. În schimb, Ukip a fost învins, cu un scor strâns, în circumscripţia Heywood and Middleton, în nord-vestul laburist, în alt scrutin legislativ parţial, organizat în urma decesului lui Jim Dobbin, deputat laburist din 1997.

Candidatul partidului eurofob, John Bickley, care miza pe nemulţumirea claselor populare şi pe scandaluri recente privind abuzuri comise asupra unor minori în regiune pentru a încerca să „dea afară acest (Partid) Laburist putred”, a fost învins cu 617 voturi de către candidata laburistă Liz McInnes.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.