Funar cere audierea lui Ponta și Băsescu în cazul ofițerului acoperit

Candidatul independent în alegerile prezidențiale Gheorghe Funar susține că va sesiza Curtea Constituțională pe subiectul ofițerului acoperit, cerând audierea președintelui Traian Băsescu și a premierului Victor Ponta, informează Agerpres.

Potrivit lui Funar, Curtea Constituțională este cea care are atribuții în asigurarea respectării legilor în procesul electoral. „Azi, în jurul orei 14,00, merg la CCR pentru a sesiza Curtea asupra acestui caz. Este unicat în ultimii 25 de ani ceea ce s-a întâmplat și deocamdată există unele goluri în legislație. O situație ca aceasta nu este reglementată în legea electorală, dar în Constituție este reglementată. În această sesizare voi solicita Curții să citeze și să audieze doi martori — actualul președinte Traian Băsescu și actualul premier Victor Ponta”, a spus Funar, joi, într-o conferință de presă.

Totodată, Funar a afirmat că prin subiectul ofițerului acoperit Serviciul de Informații Externe riscă să primească o lovitură precum „cea din timpul lui Pacepa”.”Există riscul mare să se repete episodul Pacepa și SIE să ia o a doua lovitură mai mare prin proporții decât cea din timpul lui Pacepa, când pentru refacerea rețelei SIE s-au cheltuit peste trei miliarde de dolari din banii românilor. Acum s-ar putea să coste mai mult, fiindcă rețeaua serviciilor este azi mai bogată și mai extinsă pe mapamond”, a mai spus Funar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.