ACL îl vrea pe Hrebenciuc în spatele gratiilor

0

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu, a declarat sâmbătă că parlametarii ACL se vor mobiliza la şedinţa de plen pentru a vota în favoarea solicitării procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, deputaţi PSD, informează Mediafax.

ACL va vota pentru cererea DNA de încuviinţare a cercetării în stare de arest a deputaților Viorel Hrebenciuc și Ion Adam. De altfel, aceasta este o decizie pe care PNL şi PDL au luat-o în mod definitiv şi irevocabil faţă de independenţa justiţiei. Cu siguranţă parlamentarii ACL, deşi sunt în campania electorală, vor fi prezenţi la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care se va vota cererea procurorilor”, a declarat Dan Motreanu.

Totodată, Motreanu şi-a exprimat speranţa că deputatul PSD, Ioan Adam, membru al Comisiei juridice se va recuza de la momentul votului din Comisie în ceea ce priveşte raportul asupra dosarului său.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Biroului Permanent că a fost sesizată Comisia juridică în legătură cu solicitarea de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în cazul cărora teoretic se poate da un răspuns în trei zile.

„Respectăm procedurile care sunt stabilite prin Regulament şi obligaţiile pe care le avem în lege, de îndată am convocat Biroul Permanent ca şi la domnul deputat Diniţă şi ca de obicei, în ultima perioadă v-aţi obişnuit. L-am rugat pe domnul secretar general să-i informeze pe cei doi parlamentari că începând de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridică, aşa cum a făcut şi domnul deputat Diniţă. Termenele curg de luni. Luni, marţi şi miercuri sunt primele trei zile, conform legii, pentru face raportul în Comisia juridică dacă nu va cere Comisia juridică date suplimentare de la procurorul general, aşa scrie în lege, aceasta este obligaţia noastră, nu ştiu mai multe, după care în cinci zile trebuie să-l punem pe ordinea de zi”, a declarat Zgonea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.