Ebola se extinde

Share:

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Mediafax.

Precedentul bilanţ oficial al OMS, publicat miercuri, anunţa 4.493 de morţi din 8.997 de cazuri înregistrate.

OMS a decis să divizeze în două ţările afectate de epidemie. Un prim grup este alcătuit din cele mai afectate trei ţări (Liberia, Sierrra Leone şi Guineea), în timp ce din cel de al doilea grup fac parte Nigeria, Senegal, Statele Unite şi Spania. Liberia este ţara cea mai afectată de epidemie, cu 4.262 de cazuri şi 2.484 de decese înregistrate până la 13 octombrie.

La 14 octombrie, existau 3.410 cazuri şi 1.200 de morţi înregistraţi în Sierra Leone şi 862 de morţi din 1.519 cazuri în Guineea, ţara de unde s-a propagat epidemia. Acest nou bilanţ este publicat în timp ce Senegalul nu mai este considerat, de vineri, ca fiind afectat de epidemia de Ebola.

Singurul caz din această ţară a fost confirmat pe 29 august, dar analizele efectuate au arătat, pe 5 septembrie, că pacientul nu purta virusul, fapt ce însemna că s-a vindecat. Potrivit OMS, se poate spune că nu mai există vreun risc de transmitere a Ebola într-o ţară la „42 de zile după ultimul caz înregistrat”.

OMS ar putea declara luni, 20 octombrie, sfârşitul epidemiei de Ebola în Nigeria, unde 20 de cazuri, dintre care opt mortale, au fost înregistrate. O epidemie de Ebola afectează şi o regiune izolată din nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), distinctă de cea din Africa de Vest. Epidemia din RDC a provocat moartea a 49 de persoane din 68 de cazuri înregistrate, potrivit unui bilanţ din 9 octombrie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.