Vadim Tudor susţine că “România a devenit un Irak al corupţiei”
Candidatul Partidului România Mare la alegerile prezidenţiale, Corneliu Vadim Tudor, consideră că şeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, un reper moral. El susţine că pentru funcţia supremă în stat îl recomandă gradul de simpatie ridicat pe care i-l poartă lumea şi faptul că PRM nu a fost niciodată la guvernare.
Vadim Tudor afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că a decis să intre, pentru a cincea oară, în cursa pentru Cotroceni, pentru că „România merge din rău în mai rău”: „Parcă e un blestem care nu se mai termină. Fireşte, eu mă aflu la a cincea candidatură, dar dacă ţara era normală eu eram câştigător – cum am şi fost, de altfel, în 2000. Dar atunci s-a furat ca în codru, cum s-a furat şi în 2004, când am fost preluat din amonte. N-am mai fost lăsat să intru în finală, ca să nu le mai treacă glonţul pe la ureche. E clar că România este prost condusă, împotriva intereselor sale.”
Vadim a vorbit şi despre ceea ce îl recomandă pentru funcţia supremă în stat: „Toată lumea ştie! Ieşi cu mine pe stradă, în orice aşezare a acestei ţări, şi vei vedea ce grad de simpatie din ce în ce mai ridicat am eu. Mă recomandă faptul că nu am fost niciodată la guvernare. Nu i-am minţit şi nu i-am trădat niciodată pe români. (…) Mă întrebaţi ce anume mă recomandă? Exact contrariul celor ce îi recomandă pe ceilalţi. Am fost şi am rămas un patriot integru, un om care nu are avere, iar asta se vede cu ochiul liber pe străzile şi uliţele acestei ţări – şi în mediul rural, şi în mediul urban. Eu aproape nu exist din punct de vedere al campaniei electorale – nu avem bannere, nu avem afişe, pentru că nu avem bani. Repet: mă recomandă exact opusul celor care-i recomandă pe contracandidaţii mei. N-am fost la guvernare, nu am avere, am o judecată sănătoasă în problema naţională şi în problema justiţiară. (…)”
Corneliu Vadim Tudor a mai spus că „şeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, nu trebuie să fie un individ călcat în picioare şi şantajabil”: „Să se uite lumea la el ca la un reper moral şi să se ducă toţi la el să facă potecă, fiindcă, fiind întâiul magistrat al ţării, el e împărţitorul dreptăţii. El are, prin graţie divină, posibilitatea să graţieze condamnaţii. Cine îi dă lui puterea asta? Sacralitatea funcţiei de şef de stat.”
Vadim a mai susţinut că vrea o revizuire drastică a Constituţiei. „Constituţia nu corespunde stadiului actual, de corupţie generalizată, de metastaze. România a devenit un Irak al corupţiei. Aşadar, e prea blândă, prea permisivă. Preşedintele are un rol de marionetă, de paiaţă. Sunt multe articole consacrate drepturilor, îndatoririlor şi restricţiilor preşedintelui, dar exact unde trebuie să se acţioneze, să i se dea puteri sporite pentru a face ordine în ţară, nu se acţionează. Se pasează răspunderea celorlalte puteri ale statului, care sunt măcinate de o gravă corupţie. Deci o revizuire a Constituţiei, dar pe baza unui moratoriu cu întreaga clasă politică. Şi o să vedeţi ce ordine voi face în această ţară! Ei nu se pot aresta ei între ei. Desigur, există unele ieşiri în decor, dar, după o lună, două, marii bandiţi sunt puşi în libertate şi rămân să îşi consume, în linişte, milioanele, ba chiar miliardele de euro. Se poate vorbi mult la nivel teoretic, dar eu nu vreau să ajung în situaţia în care au ajuns Emil Constantinescu şi Ion Iliescu la al treilea mandat ilegal al său – ei au ridicat din umeri, că nu au putut, că au fost învinşi de structuri şamd. Nu! Voi învinge eu structurile. Mafia nu trebuie să fie sub control, trebuie să fie sub pământ. Românii au o vorbă veche de sute de ani: Ajunge o bâtă la un car de oale.”
Dacă va câştiga alegerile, Vadim spuen că va desemna un nou premier. „Este prematur să spun pe cine am în vedere. Nu voi fi de capul meu, pentru că Parlamentul rămâne acelaşi până în 2016. Politica e arta negocierii. Se va vorbi cu toată lumea interesată să se iasă din mocirla falimentului acestei ţări. Dacă o vor iubi, vor înţelege interesul naţional, nu interesul lor particular sau de găşti interlope. Pentru că, până acum, majoritatea partidelor au făcut dovada că sunt găşti interlope. Acum se ceartă între ele. E faza bătăii cu bannere în cap”, a precizat liderul PRM.
Care sunt principalele obiective în cazul câştigării mandatului prezidenţial? „să vedem unde s-au dus cele peste 150 de miliarde de euro datorie Salvarea României din dezastrul în care au împins-o 25 de ani de conducere bezmetică; nu mai funcţionează nimic în ţara asta; nu mai e valabilă nicio lege; economia reală nu funcţionează; populaţia nu e protejată împotriva celor 55 de mari clanuri interlope, dar şi împotriva tâlhăriilor mărunte. Să se închidă robinetele jafului, să se vadă unde s-au dus cele 700 de miliarde de euro obţinute din privatizare, în condiţiile în care statul român a primit doar 7 miliarde de euro, publică externă, care nu se regăsesc în şcoli, spitale, pensiile bătrânilor, alocaţiile copiilor, în infrastructură. E mult de făcut în ţara asta, deci trebuie o revoluţie radicală, o schimbare de sistem cu 180 de grade. La vremuri noi, oameni noi! Ştiu bine ce am de făcut, pentru că meseria mea este ţara. Dacă nu câştig eu alegerile, nu mai este nicio speranţă pentru această ţară. Se vor eterniza şi alterna la Putere aceleaşi grupuri interlope”, a răspuns Vadim.
Întrebat ce hobby-uri are Corneliu Vadim Tudor a spus: „Nu ştiu dacă îl pot trece la capitolul hobby-uri, dar la capitolul pasiuni pot să spun că am o mare dragoste faţă de toate animalele. În primul rând câinii, pe care îi consider cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului. (…) Iubesc cu pasiune câinii, îi salvez, îi hrănesc, îi vaccinez. Dar eu iubesc şi cea mai umilă furnică. Atunci când văd în cadă o gâză, o furnică sau chiar un păianjen îi iau cu o hârtie şi îi arunc pe fereastră. De ce? Pentru că nu vreau să intre moartea în casa mea. Fie că moare o fiinţă umană, fie că moare un cărăbuş sau o furnică, fenomenul îngrozitor al morţii este acelaşi. Cu alte cuvinte, iubesc viaţa şi de aceea iubesc toate făpturile pe care le-a lăsat Dumnezeu pe pământ.”