Andronescu își susține nevinovăția

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, după audierile de marți din Comisia juridică a Senatului, că nu există probe împotriva sa în dosarul privind licențele IT și că, dacă s-ar considera vinovată, și-ar fi prezentat deja demisia, informează Agerpres.

„Dacă aș considera că am o vină, aș demisiona de ieri. Noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovați și că nu trebuie să-i îngropăm de vii. (…) Comisia o să decidă. După părerea mea, nu este nimic legat de mine acolo. Nu există probe”, a susținut senatorul.

În opinia Ecaterinei Andronescu, situația în care se află nu afectează imaginea candidatului PSD-UNPR-PC în alegerile prezidențiale, Victor Ponta.

Senatorii juriști s-au reunit în ședință marți pentru a continua discuțiile referitoare la referatele DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu. Biroul permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator și referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul celor doi foști miniștri, pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului și apoi plenului.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.