Birchall se umple de ridicol: Liderii europeni, alături de Ponta!

0

Liderii europeni sunt alături de premierul Victor Ponta în campania pentru prezidențiale, a declarat miercuri deputatul PSD Ana Birchall, informează Agerpres.

„Liderii europeni găsesc în România un partener stabil și consecvent. Așteptările Europei de la noi sunt mari pentru anii ce urmează și din această perspectivă susținerea marilor lideri europeni pentru Victor Ponta este puternică”, susține Ana Birchall într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit acesteia, lista „numelor mari” din Europa care îl susțin pe Victor Ponta pentru asigurarea unei victorii în campania pentru prezidențiale este „impresionantă”.”Președintele Parlamentului European Martin Schulz, președintele PES Serghei Stanisev, președintele Grupului S&D din Parlamentul European Gianni Pittella, vice-cancelarul Germaniei Sigmar Gabriel, prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă, prim-ministrul Cehiei Bohuslaw Sobotka, fostul prim-ministru al Belgiei Elio di Rupo și prim-ministrul Slovaciei Robert Fico, ca să dau numai câteva exemple, toți sunt alături de Victor Ponta și de PSD în aceste alegeri pentru că înțeleg că au nevoie de un partener stabil în România cu care pot să dezvolte proiecte diplomatice și economice pe termen lung’, a mai arătat Ana Birchall, Înalt reprezentant al prim-ministrului Victor Ponta pentru Afaceri Europene și parteneriat cu SUA.

În opinia sa, rezultatul unei politici externe „coerente și principiale” pe care premierul Victor Ponta a dezvoltat-o în ultimii ani se poate măsura în susținerea pe care acesta o primește din partea unor lideri europeni importanți.”Prin comparație, Klaus Iohannis se laudă cu sprijinul singurului europarlamentar german care a cerut amprentarea românilor care călătoresc în străinătate, Elmar Brock’, a completat Ana Birchall.

Ea apreciază că în Europa se deschide un capitol nou politic.”O nouă Comisie Europeană, susținută de un nou Parlament European. Este foarte bine că și România va avea în sfârșit un nou model de președinte la Cotroceni care nu ne va face de râs, care va da dovadă de respect și care ne va reprezenta cum se cuvine pe plan internațional, în persoana lui Victor Ponta”, a concluzionat Ana Birchall.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.