Blasfemie: Icoane cu părintele Arsenie Boca și cu Victor Ponta

Share:

Prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu îl acuză pe candidatul PSD-UNPR-PC la prezidențiale, premierul Victor Ponta, că folosește Biserica în campania electorală, arătând că activiștii social-democrați distribuie icoane cu părintele Arsenie Boca, pe spatele cărora se regăsesc numele PSD și al lui Victor Ponta, informează Agerpres.

„Acest gest de a folosi imaginea unui sfânt în campania electorală pentru Victor Ponta — un personaj politic care încalcă toate cele sfinte în fiecare zi — înseamnă depășirea oricărei limite de decență și de bun simț și de respect față de români de către candidatul Victor Ponta. Îi cer prim-ministrului Victor Ponta să dea ordin armatelor sale de politruci să înceteze folosirea bisericii în campania electorală”, a spus Predoiu, miercuri, într-o conferință de presă, prezentând icoana cu Arsenie Boca.

De asemenea, el solicită Bisericii Ortodoxe Române (BOR) să se delimiteze de aceste acțiuni. „Cer BOR să se delimiteze de gesturile lui Victor Ponta, care nu are niciun scrupul în a folosi sentimente, credințe, simboluri ale românilor pentru scopurile sale politice”, a afirmat Predoiu.

El susținut că, în cazul în care Ponta nu oprește distribuirea acestor icoane, se dovedește o „adevărată satana a politicii românești”.”Nu exagerez cu nimic dacă spun că, după acest gest pe care l-a făcut Ponta de a folosi imaginea părintelui Arsenie Boca, inscripționată pe spate cu numele său și al PSD, domnul Ponta, în cazul în care nu se oprește, se dovedește o adevărată satana a politicii românești”, a completat liderul ACL.

Predoiu a susținut că aceste iconițe reprezintă o „blasfemie” și că sunt distribuite în toată țara de activiști PSD, menționând că cea prezentată în conferința de presă provine de la un cetățean din București.

Pe spatele portretului cu părintele Arsenie Boca prezentat de Predoiu, pe lângă mesajul potrivit căruia „Icoana este făcută spre folosul și binecuvântarea tuturor celor care au nevoie de ajutor și tămăduire. Pentru sănătate și mântuire. Sfințit”, se regăsește sigla PSD, alături de mesajul „Victor Ponta președinte”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.