Polonia vrea să se doteze cu rachete antiaeriene

Share:

Polonia a invitat luni producătorii de rachete sol-aer să iniţieze un „dialog tehnic” în vederea elaborării unui sistem de apărare antiaeriană alcătuit din rachete cu rază scurtă de acţiune, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Acest sistem ar trebui să facă parte din aşa-numitul „scut antirachetă şi antiaerian” al Varşoviei, alcătuit din rachete cu rază de acţiune foarte scurtă, scurtă şi medie, informează Mediafax.

Costul proiectului a fost estimat la aproximativ 30 de miliarde de zloţi (7,1 miliarde de euro), în contextul în care Varşovia a anunţat anterior că intenţionează să cheltuiască în următorii zece ani 140 de miliarde de zloţi (33,6 miliarde de euro) cu modernizarea armatei. Furnizorul noului sistem de apărare antiaeriană va fi cunoscut în 2016, au afirmat oficiali din cadrul ministerului polonez, citaţi de agenţia de presă PAP.

Aceste măsuri au fost adoptate în contextul îngrijorărilor provocate de criza din Ucraina şi ameninţarea pe care ar putea să o reprezinte Rusia.Astfel, Polonia a anunţat recent că va consolida, în următorii ani, prezenţa militară în estul ţării, la frontiera cu Ucraina.

Planul prevede suplimentarea efectivelor militare în bazele situate în estul ţării şi investiţii în infrastructura regională. Trebuie trase învăţăminte” de pe urma crizei din Ucraina, a declarat ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.