Proteste la Paris faţă de îngrădirea dreptului de vot

0

Aproximativ 100 de români s-au strâns, luni seară, în apropiere de Ambasada României la Paris, pentru a protesta faţă de îngrădirea dreptului la vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Luni seara, între 18:00 şi 20:00 (ora locală), circa 100 de români s-au adunat, în ploaie, în apropiere de Ambasada României la Paris, în urma unei iniţiative lansate pe Facebook, informează Mediafax.

Aceştia au purtat steaguri şi au scandat „Dreptate şi onoare călcate în picioare!”, „Nu uitaţi de ea, Constituţia!”, „Dreptul la vot!”.Organizatorii protestului au obţinut autorizaţie de la autorităţile franceze pentru două ore, dar nu au avut voie să protesteze în faţa Ambasadei, ci în apropiere.

„Votul meu este un drept constituţional. Nimeni nu are dreptul să-mi îngrădească dreptul la vot. Prin acest eveniment vă invităm să luaţi atitudine indiferent de afinităţile dumneavoastra politice şi să fim uniţi pentru a ne proteja dreptul nostru constituţional”, se arată în îndemnul lansat pe Facebook.

Duminică seară, cu câteva minute înaintea închiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l’Exposition, unde se află sediul Ambasadei României la Paris şi cel al Institutului Cultural Român, se aflau câteva sute de persoane care au stat la coadă ore în şir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu forţa în ambasadă, în speranţa că, dacă se vor afla în incinta acesteia, îşi vor putea exercita dreptul de vot.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.