Predoiu îl somează pe Meleşcanu în privinţa votului din diaspora

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că ACL îi solicită „imperativ” ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, să emită în cursul zilei ordinul de suplimentare a secţiilor de vot în diaspora, ori dacă Guvernul consideră că nu are cadrul legal să emită o ordonanţă de urgenţă.

Predoiu a prezentat prevederile BEC, reiterate în urma solicitării ministrului Teodor Meleşcanu, în privinţa suplimentării secţiilor de vot din diaspora. El a susţinut că există cadrul legal şi constituţional pentru a permite suplimentarea secţiilor de vot, citând prevederi şi interpretări ale legii fundamentale şi menţionând că în 2012 a existat precendentul unei Ordonanţe de urgenţă care a schimbat legea electorală după stabilirea secţiilor de votare, informează Mediafax.

Predoiu a afirmat că în cazul în care Guvernul consideră că nu este suficientă menţiunea făcută de Biroul Electoral Central pentru suplimentarea secţiilor de votare prin ordin de ministru, poate apela la instrumentul ordonanţei de urgenţă.Cerem imperativ domnului Meleşcanu astăzi să emită un ordin prin care să reglementeze aceste secţii suplimentare, sau dacă domnul Meleşcanu se mişcă vorba domnului Iohannis, la relanti, atunci domnul Ponta să convoace Guvernul şi să emită o ordonanţă de urgenţă. În cazul în care nu vor face acest lucru reiterăm solicitarea ca şi domnul Ponta şi domnul Meleşcanu să plece după domnul Corlăţean, pentru că au declarat că vor rezolva problema. BEC le-a spus cum să o facă, Constituţia le spune cum să o facă, au făcut-o în 2012 într-un caz asemănător, de ce refuză să o facă astăzi? Astăzi refuză să o facă pentru că Ponta se teme de diaspora”, a declarat Predoiu.

El a ţinut să le transmită celor din străinătate că premierul „nu vrea să le respecte dreptul la vot”.

„Dragi români din diaspora, sunaţi-vă acasă rudele, prietenii, şi explicaţi-le ce bătaie de joc se face la adresa dumneavoastră, a celor care din 2010 şi până astăzi aţi trimis în România aproape 18 miliarde de euro pentru susţinerea familiilor dv. Asta este răsplata Guvernului”, a mai spus Predoiu.

El a fost întrebat dacă ar mai exista posibilitatea organizării unor secţii de votare suplimentare, având în vedere că mai sunt două zile până la momentul votului de duminică, prim-vicepreşedintele PDL menţionând că acest lucru ar fi posibil.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.