Mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora, în toată ţara!

0

Aproximativ 1.500 de persoane au manifestat la Guvern, pentru prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora, după ce au văzut rezultatele exit poll-urilor mai mulţi manifestanţi începând să scandeze „Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii”. Miile de protestatari, care au încercat să ajungă la sediul PSD, fiind opriţi de jandarmi în Piaţa Regelui, au revenit în Piaţa Victoriei, devenită neîncăpătoare.

Miile de manifestanţi din Capitală, care au încercat să ajungă la sediul PSD, fiind opriţi de jandarmi în Piaţa Regelui, au revenit în Piaţa Victoriei, devenită neîncăpătoare.

Manifestanţii au vrut să ajungă la PSD, dar un dispozitiv de jandarmi au înconjurat Piaţa Regelui, oprinndu-le înaintarea. Revoltaţi, protestatarii au strigat „Ruşine să vă fie”, „Jandarmeria apără hoţia”, „Noi cu mâinile goale, voi cu bastoane”, „PSD, ciuma roşie” şi „Libertate”.

Numărul participanţilor la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora de la Iaşi a ajuns la 1.000, manifestanţii plecând în marş prin centrul oraşului şi oprindu-se în faţa sediului PSD, unde scandează „PSD partid de hoţi, mincinoşi şi mafioţi”, transmite corespondentul Mediafax.

Manifestanţii, care s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, au plecat în marş pe pietonalul Ştefan Cel Mare, oprindu-se în faţa sediul PSD. Ei scandează „PSD partid de hoţi, mincinoşi şi mafioţi”, „Iaşiul nu e PSD-ist”, „Jos Nichita!”.

Aproximativ 500 de persoane protestează, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora, protestatarii având steaguri tricolore şi pancarte, în timp ce la Arad se scandează „Libertate”.

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Timişoara, în faţa Operei Române, nemulţumiţi de modul în care au fost organizate alegerile în diaspora, transmite corespondentul Mediafax.

Oamenii au steaguri tricolore, dar şi drapelul fostei regiuni Banat, precum şi pancarte cu mesaje precum „Victor Ponta, ghinion, ţara s-a trezit din somn”, „Suntem mândri de românii noştri” şi „Suntem mândri de voi”.

Protestatarii din Timişoara strigă: „Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Ponta, ori e prost de moare”, toată lumea din Piaţa Victoriei sărind pe loc. De asemenea, ei strigă „Hoţii”, „Timişoara”, „Noi suntem români”, „Sibiu”, „Unitate”, „Ponta, demisia” şi „DNA să vină să vă ia”.

Şi la Arad, aproximativ 50 de tineri, membri şi simpatizanţi ai ACL, au ieşit în faţa Primăriei după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, agitând steaguri tricolore şi scandând „Libertate”.

O parte din tineri au ieşit din sediul ACL, iar alţii au venit cu maşinile, claxonând pe drum, şi cu toţii s-au adunat în faţa Primăriei Arad, unde se desfăşoară Festivalul Vinului, iar pe scenă evoluează formaţii de muzică populară.

După ce au scandat timp de câteva minute „Libertate”, în mijlocul participanţilor la festival, care sunt câteva sute, manifestanţii s-au prins în horă. Pentru câteva momente, în rândul acestora a fost prezent şi primarul Aradului şi co-preşedinte al ACL Arad, Gheorghe Falcă, el salutându-i, fără a face declaraţii. Printre manifestanţi s-au mai aflat şi deputatul PNL Mihăiţă Calimente, dar şi alţi lideri ai ACL Arad.

Aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu diaspora, dar şi pentru a-şi arăta bucuria după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, ulterior ei pornind într-un marş prin centrul oraşului, unde strigă ”Jos Ponta!”.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, oamenii au început să se adune încă din jurul orei 17.30, numărul lor crescând treptat, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri în zonă se află aproximativ 1.500 de persoane, transmite corespondentul Mediafax.

Oamenii strigă „Jos Ponta”, „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Jos, Ponta, jos, că eşti un mincinos”, „Ole, ole, Victor Ponta nu mai e”, „Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit din somn”.

Unul dintre manifestanţi a spus că a venit încă de la ora 17.30 în piaţă, pentru a-şi exprima solidaritatea cu românii din diaspora, care au stat ore întregi la coadă ca să voteze. „Ne-am adunat la început un grup mic, ca să ne manifestăm solidaritatea cu românii aflaţi peste hotare, care au fost nevoiţi să stea ore întregi la coadă la consulate şi ambasade pentru a vota. Am dat un cartonaş roşu Guvernului pentru incompetenţa cu care a organizat cele două tururi de scrutin pentru prezidenţiale. Ne bucurăm că după rezultatele exit-poll-urilor Victor Ponta a cam pierdut şi ar trebui să ne lase”, a spus cluj.

Ulterior, manifestanţii au pornit într-un marş pe Bulevardul Eroilor, scandând „Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, „Mulţumim diaspora”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă” şi „Mulţumim studenţilor”.

Manifestaţia este supravegheată de jandarmi, nefiind autorizată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.