Dan Mihalache va fi şeful Cancelariei prezidenţiale

0

Dan Mihalache va fi şeful Cancelariei prezidenţiale în mandatul lui Klaus Iohannis. Liberalul a confirmat informaţia pentru evz.ro, după ce numele acestuia a fost vehiculat că se află pe lista de consilieri ai lui Iohannis. În 2012, Dan Mihalache a fost demis de premierul Victor Ponta din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, motivul fiind declaraţiile acestuia potrivit cărora, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci „mai bine fără”.

În campania prezidențială a lui Klaus Iohannis, Mihalache s-a ocupat de strategie, cu precădere de sondajele de opinie, cercetarea de piaţă şi mesajele politice. Dan Mihalache ocupă în PNL funcţia de Secretar General Adjunct – Analiză politică și comunicare. Mihalache și-a pierdut, în noiembrie 2012, funcția de secretar general adjunct al Guvernului USL, în contextul acuzațiilor ANI de incompatibilitate, proces ulterior câștigat de Mihalache la ÎCCJ.

Mihalache a fost demis de Victor Ponta după ce a comentat declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american. „Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (n.r. șeful ANI), mai bine fără„, spunea Mihalache.

Între 1994 și 1997, Dan Mihalache a ocupat funcţia de expert guvernamental, consilier al Ministrului pentru Relația cu Parlamentul, iar în anul 1997 a devenit Șef al Departamentului de Analiză Politică al Alianței pentru România.

În perioada 2001-2004, a fost consilier al Primului Ministru în Guvernul României. Din 2004 până în 2008, a deținut un mandat de deputat în Parlamentul României, circumscripția nr. 26, Maramureș. În 2009, a devenit Director de comunicare și strategie în campania electorală prezidențială a lui Crin Antonescu, al cărui consilier politic a devenit începând cu anul 2010.

Începând cu luna iunie a anului 2006, și-a început activitatea de Observator în cadrul Parlamentului European, până în luna ianuarie a anului 2007, când a devenit Membru al Parlamentului European.

În perioadele mai 2011 – mai 2012, noiembrie 2012 – martie 2013, a activat atât ca Secretar General Adjunct, cât și ca Șef al Departamentului de Analiză Politică și Comunicare al Partidului Național Liberal, iar în perioada mai 2012 – noiembrie 2012, a deținut funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului României.

Între 2013 și 2014, a fost atât Secretar General Adjunct, cât și Secretar General în Senatul României. Începând cu luna martie a anului 2014, a devenit Secretar General Adjunct al Partidului Național Liberal și coordonatorul Departamentului de Strategie al PNL.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.