11 reţineri în dosarul MEDIAPRO

0

Reţineri, în noaptea de joi spre vineri, în dosarul care vizează trustul media al lui Adrian Sârbu: 11 persoane au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Persoanele reținute sunt administratori ai firmelor care au derulat contracte de prestări servicii cu trustul lui Adrian Sârbu.

La audieri a fost adus şi Andrei Boncea, fost director al trustului şi soţul cântăreţei Loredana Groza, dar acesta a rămas în libertate, informează Romaniatv.net.

Anchetatorii vorbesc de o fraudă de milioane de lei prin firme fantomă înfiinţate pe numele unor oameni foarte săraci. Până acum, 32 de persoane care au deţinut funcţii de conducere şi actuali angajaţi ai MEDIAPRO sunt urmărite penal, fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.

Andrei Boncea, fostul director al Media Pro Pictures şi soţul Loredanei Groza, a fost adus la Poliţia Capitalei cu mandat, pentru audieri. Boncea a fost până în 2011 director general al Media Pro Pictures și din 2012 Head of Content la CME, compania care deține Pro TV în România. După ce Adrian Sârbu a părăsit CME, Boncea a părăsit şi el compania.

La data de 04.12.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat un număr de 41 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.