Guvernul Ponta 4, aprobat de Comitetul Executiv Național al PSD

0

Social-democraţii se reunesc duminică în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), prilej cu care preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), prim-ministrul Victor Ponta, va prezenta formula Cabinetului restructurat. 

Discuţiile pe marginea noului Cabinet şi al Programului de guvernare pentru perioada 2015-2016 s-au purtat în cadrul şedinţei Coaliţiei de vineri, dar şi în cursul săptămânii, la Palatul Victoria, în cadru restrâns, informează Romaniatv.net.

Conform unor surse, deşi este dorit de Partidul Liberal Reformator (PLR), Ministerul Finanţelor Publice rămâne deocamdată la PSD, urmând să fuzioneze cu cel al bugetului, condus în prezent de Darius Vâlcov.  O altă modificare care ar putea apărea este comasarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice cu cel al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, acesta urmând a fi preluat de PLR, alături de Ministerul Educaţiei Naţionale. Unul dintre cele patru posturi de vicepremier va rămâne liber, după plecarea Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la guvernare. În viitorul Cabinet este posibil să rămână două posturi de vicepremier.

Cabinetul Ponta IV, care ar urma să fie prezentat luni în Parlament, îşi va asuma bugetul elaborat de foştii miniştri. Proiectul bugetului de stat ar putea fi votat la 21 decembrie. „Noua structură a Guvernului va ţine cont de acţiunile prioritare. Nu facem acţiunile după structura Guvernului, ci facem structura Guvernului după acţiunile prioritare”, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că principalul obiectiv al Comitetului Executiv Naţional îl reprezintă votul de încredere pentru membrii social-democraţi ai Guvernului restructurat şi a adăugat că un alt subiect care va fi discutat îl reprezintă propunerea privind separarea funcţiilor, administrativă de cea politică, la nivel de lideri de organizaţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.