Majoritatea americanilor consideră „justificată” tortura folosită de CIA

0

Majoritatea americanilor (51%) consideră justificată folosirea torturii pentru interogarea suspecţilor, doar 29% consideră nejustificate aceste metode practicate de CIA şi denunţate într-un recent raport al Senatului, iar 20% nu au o opinie, potrivit unui sondaj publicat luni.

Şi mai mulţi americani (56%) sunt de părere că recurgerea la tortură în timpul interogatoriilor a permis să se obţină informaţii care au împiedicat atentate. Doar 28% susţin contrariul, iar 16% nu au o părere, se arată în acest studiu efectuat de Centrul de cercetare Pew. De asemenea, 42% dintre americani cred că publicarea de către Senat a unui raport despre aceste practici este o „decizie bună”, 43% o consideră o „decizie proastă”, iar 15% nu au o opinie.

Sondajul a fost realizat la telefon, în perioada 11-14 decembrie, asupra unui număr de 1.001 adulţi cu vârsta de peste 18 ani care trăiesc în Statele Unite.

Raportul publicat marţi de către Senatul american, care a provocat o undă de şoc în ume, prezintă detalii despre tortura la care au fost supuşi deţinuţi – privaţi de somn o săptămână, ţinuţi legaţi zile întregi în întuneric, aruncaţi în apă cu gheaţă sau supuşi simulării înecului.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.