Gerul pune stăpânire peste România. Temperaturi până la -25 de grade!

0

După prăpădul făcut de viscol, gerul năprasnic pune de marţi stăpânire pe România. Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge chiar şi la minus 25 de grade. Frigul a făcut deja o victimă. La Mioveni, în Argeş, un om a murit îngheţat.

Potrivit România TV, bărbatul din Mioveni a fost găsit mort marţi dimineaţa. Acesta ar fi ieşit sumar îmbrăcat afară şi a murit îngheţat. Bărbatul avea 45 de ani.

Meteorologii au avertizat că valorile termice vor continua să scadă în cursul zilei de marţi, astfel cã vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă, în special dimineaţa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -10 şi -4 grade.

Miercuri, în ultima zi a anului, vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, în toată ţara, dar local gerul va persista chiar şi pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -4 grade, iar cele minime se vor încadra între -20 şi -10 grade, mai scăzute în zonele depresionare, până în jurul a -25 de grade.
Joi, în prima zi din 2015, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special în primele ore ale zilei. Cerul va avea înnorări temporare şi, îndeosebi spre seară şi noaptea, trecător va ninge slab, în jumătatea de est a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade.

Viscolul şi zăpada fac ravagii în ţară. Zeci de drumuri au fost, luni, închise, iar pe unele tronsoane circulaţia a fost restricţionată. Marţi dimineaţa, autostrada A2 a fost deschisă, dar 17 tronsoane de drumuri naţionale rămân în continuare închise.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, la ora 7.30, că circulația rutieră a fost reluată, în condiții de iarnă pe toate tronsoanele autostrăzii A2, pe DN25 Galaţi – Tecuci, pe DN67CNovaci – Rânca şi pe DN2B Buzău – Brăila, pe acesta din urmă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Rămân închise, în urma ninsorii abundente și a viscolului, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

 1. DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – Babadag (jud. Tulcea);
 2. DN23 Focșani – Măicănești (jud. Vrancea);
 3. DN21 Brăila – Slobozia;
 4. DN2N Bogza – Dumbrăveni (jud. Vrancea);
 5. DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea);
 6. DN23A Gologanu – Ciorăşti (jud. Vrancea);
 7. DN24 Cosmeşti – Tecuci (jud. Galaţi);
 8. DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați);
 9. DN21A Bărăganu (jud. Brăila) – Țăndărei (jud. Ialomiţa);
 10. DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) – Bârlad (jud. Vaslui);
 11. DN22D Măcin – Horia (jud. Tulcea);
 12. DN22E Garvăn – I.C.Brătianu (jud. Tulcea);
 13. DN22F Izvoarele – Nalbant (jud. Tulcea);
 14. DN22A Cataloi (jud. Tulcea) – Hârşova (jud. Constanța);
 15. DN24A Huşi – Murgeni (jud. Vaslui);
 16. DN24B Huşi – Albiţa (jud. Vaslui);
 17. DN2F Bacău – Ivăneşti (jud. Vaslui).

De asemenea, din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren și o autocisternă (încărcată cu propan), traficul pe DN5 București – Giurgiu este oprit pe ambele sensuri între localitățile giurgiuvene Călugăreni și Adunații Copăceni. Nu s-au înregistrat victime. Rută ocolitoare pentru ruta Giurgiu – București: DN5B – DN6; rută ocolitoare pentru ruta București – Giurgiu: DN5 – DJ412A – DN6.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.