Gerul face ravagii în România. Serviciul de Ambulanță, alertă maximă!

Gerul năprasnic le dă serios de lucru angajaţilor de la ambulanţă, iar telefoanele de la urgenţă sună în continuu. Potrivit România TV, 40 de oameni fără adăpost au fost salvaţi în ultimul moment de intervenţia medicilor şi în doar câteva ore opt bucureşteni au căzut pe gheaţă.

La Serviciul de Ambulanţă se lucrează la foc continuu, din cauza valulul de frig care a cuprins România. Opt bucureşteni au căzut pe gheaţă şi au avut nevoie de ajutor medical, unii dintre ei fiind suspecţi de fracturi. A fost o noapte foarte agitată şi în privinţa celor fără adăpost, 38 de persoane fiind ridicate de pe străzi. Unele dintre acestea au fost duse în centrele de ajutor social, iar altele direct la spital, din cauză că hipotermia era extrem de avansată. În total au fost aproape 1.300 de solicitări la Ambulanţă, iar jumătate dintre ele au fost cu urgenţe de cod galben sau cod roşu.

În întreaga ţară au fost dispuse în această perioadă geroasă măsuri speciale pentru persoanele fără adăpost. În Bucureşti sunt disponibile aproape 550 de locuri în cele două centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, dar şi stocuri de haine groase şi încălţăminte pentru cei care refuză să fie cazaţi aici pe timpul nopţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.